Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most mit csináljak. HPV? 22/L

Most mit csináljak. HPV? 22/L

Figyelt kérdés

Voltam vizsgálaton és ráírták a lapomra , hogy “HPV fertőzés gyanúja feltűnt!”

De nincs oda írva semmi más, pl hogy P1 stb. Nagyon ideges vagyok azóta. Az orvos azt mondta 6 hónap múlva menjek vissza. Most mit csináljak. Tiszta ideg vagyok.

2018. jan. 24. 13:11
 1/10 A kérdező kommentje:

Ja mégis

Ez van oda írva : A megfelelő Papanicolaou dg: P 2

2018. jan. 24. 13:14
 2/10 anonim válasza:
Szia! egyenlőre nem kell idegeskedni. A HPV a fiatalok 80%-ában benne van, P2 a rákszűrés eredményed, tehát teljesen normális. Járj 6 havonta szűrésre és nem lesz semmi gond :)
2018. jan. 24. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:

A P2 az negatív eredmény. Itt tudsz utánaolvasni a P-szinteknek:

[link]

A hpv-től azért nem kell megrémülni, a lakosság jó része hordozó. Vagy 100 fajtája van, nagy része ártalmatlan, csak 15 van a kockázatos kategóriába sorolva. Általában magától leküzdi a szervezet, ezért nem kell tenned semmit, csak majd visszamenni ellenőrizni. Óvszerrel védekezz, hogy ne add át, és mástól se kapj még, ami súlyosbítaná a fertőzöttséged. Ha egyáltalán van, hiszen csak gyanúról beszélünk.

2018. jan. 24. 13:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam a neten, hogy a P2 normális. De akkor miért írták oda a gyanút? Ez aggaszt.
2018. jan. 24. 13:35
 5/10 anonim válasza:
Első vagyok. A HPV-től nem kell annyira félni, nekem is van, kontrollal karban lehet tartani. Nem kell félned, lehet hogy nem is lesz belőle semmi, fél év múlva leküzdi a szervezeted. Csak járj rendszeresen szűrésre
2018. jan. 24. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy nincs kóros sejtburjánzásod, tehát P2 az eredményed, vírus még lehet benned. Ezért írták oda a gyanút. A P2 nem zárja ki a hpv fertőzést, csak azt jelzi, a hpv még nem okozott semmi problémát. De nem is fog, nyugi, a szervezeted leküzdi. Esetleg egy kis immunerősítés nem árt.
2018. jan. 24. 13:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2018. jan. 24. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:
A "korszerű" táplálkozás egyik hozománya. Olajokat eszünk állati zsiradék helyett. Ezzel az a baj, hogy az olajok nem engedik ürülni az epét, márpedig a vírusokkal csak az epesav (valójában lúg!) tudna elbánni. Emellett még persze egy sor mentális, hormonális, emésztési problémának is az okozója ez, de a lényeg, hogy a gyógyszeripar remekül profitáljon belőle.
2018. jan. 25. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Miquel! Ezt, hogy az olajok nem engedik ürülni az epét, honnan tudod? Nekem ez gyanús, de nem vagyok szakértője a témának, ezért örülnék, ha megadnál valami linket, szakirodalmat. Mert ha tényleg így van, akkor az elég döbbenetes...

Afelől nincs kétségem, hogy a finomított, tehát csomó mérgező vegyi anyaggal való találkozáson átesett, hidrogénezett növényi olajokat száműzni kell az étrendből. Ezért főzök csak hidegen sajtolt, bio napraforgó étolajjal vagy szűz olívával. Ezek miért gátolnák az epeürülést?

Abszolút nem kötözködés, csak érdekel a bővebb magyarázat, mert szeretnék átlátni a marketingen és a gyógyszerlobbin...

2018. jan. 25. 19:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudok neked linket adni, utolsó. Innen-onnan szedtem és kapcsoltam össze az információkat. Legyen itt most elég annyi, hogy az olajok stimulálják, izgatják a simaizmokat. A Vater papilla is egy simaizom. Amikor a patkóbélben haladó olajjal találkozik, órákra görcsbe rándul, elzárva ezzel az epe (s vele a koleszterin) útját. Ti. a szervezet által előállított koleszterin is az epevezetéken át ürülne, ha hagynánk. De nem hagyjuk, inkább életünk végéig szedjük a koleszterincsökkentőket.
2018. jan. 25. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!