Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mosható tisztasági betét?...

Mosható tisztasági betét? Hallottatok már róla?

Figyelt kérdés
[link]
2010. máj. 30. 18:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek az előttem szólóval. Bár régi már a téma látom, de azért elmondom, hogy a legtöbb fertőzésnek pont a túlzott higiénia az oka. Amíg az eldobható betéteket használtam, plusz még intim mosakodó cuccot, intim kendőket, stb. állandóan visszajáró hüvelyfertőzésem volt, az orvos meg állandóan felírta a méregdrága gyógyszert rá oszt annyi. Most intimtölcsért használok és az különféle intimhigiéniás cuccokat is mellőzöm, és láss csodát: semmi fertőzés! Pedig az intimtölcsért sem fertőtlenítem minden egyes ürítés után... A mosható betétet is szeretném kipróbálni, de még nem szereztem be. Egyébként meg mitől lenne kevésbé higiénikus, mint a kimosott bugyid, ami ugyanott van...? Amint kiveszed, azonnal kimosod, akkor tuti folt nélkül kijön. Nekem legalábbis mindig kijön, ha átvéreztem és azonnal kimosom, netán pár órával később folttisztító szappannal. Amúgy nem véletlen, hogy azok az anyukák szoknak rá, akik a gyereküket mosható pelenkába pelenkázzák, mert azok mostak már rosszabbat is egy véres betétnél :) Szerintem igenis ez a jövő, mert ez a fenntartható és egészséges. Az eldobható betét/tampon veszélyes hulladék és képzeld csak el mennyi keletkezik belőle! Részemről ennyi. Én örülök az ötletnek, ki is fogom próbálni.
2016. márc. 22. 12:54
 22/24 anonim válasza:
89%

Üdv! Tudom marha régi a kérdés,de azért én mégis szeretnék válaszolni rá,hátha valaki elolvassa.

2017 november óta használom a saját magamnak varrt betéteket. Próbaképpen varrtam,mert megmondom őszintén ,sajnáltam rájuk a pénzt,de valami megoldást mégis szerettem volna találni az eldobhatóval szemben.

Kellett pár hónap,mire észrevettem a jótékony hatást, pl nem akart leszakadni a fejem mensi előtt 1-2 nappal. Korábban volt hogy hányásig rosszul voltam. Én ennek tulajdonítom,mint azt is hogy rövidült a ciklusom napjainak száma. Fogamzás gátló tablettával beállt ugyan 28 napra,de azt elhagyva 32-33 naposak voltak a ciklusaim... nagyjából 4 hónapnyi használatot követően, 28-29 napra állt be. Remélem így is marad,mert így sokkal kiszámíthatóbb.

Ez a saját egészségemmel kapcsolatos észrevétel,a környezet kímélése más lapra tartozik,de az is megérne egy posztot. :)

Szép napot kívánok mindenkinek,ja és nem kell ehhez visszamászni a barlangba, csak önzés helyett tudatosan élni.

2018. ápr. 3. 19:13
 23/24 psychosunny válasza:
100%

sziasztok.. tudom ezeréves kérdés. de mégis ezt dobja ki másodinak a google.. szóval.. én használok tisztaságit.. (emilla.me -ről rendelt. nagyon kedves aranyos a csajszi amugy..) szóval. én a tisztaságit intimkehellyel használom menzesz idején. az intim kehely egy nagyon állat cucc. észre se vettem h megvan.. (ennél megjegyezném hogy fontos hogy ORVOSI SZILIKON vagy TPU kelyhet vegyél. sajna a Dm-es Biointimo gagyi kiani sütiszilikon tulárazva :( )

szóval a lényeg.. én nagyon megvagyok vele elégedve.. nem lesz büdös.. szaga azért lesz a betétnek mert az

eldobható betétben lévő zselé bebüdösödik, és nagyon jo baci telep is lesz belőle..

én sose szerettem a sima eldobhatós betéteket mert kényelmetlen irritáló volt a bőrömnek.. a sok vegyszer amivel fehérítik plusz a szag.. blöee.. hamar tamponra váltottam. de azzal meg az volt a baj hogy a gyengébb napokon kellemetlen volt.. kiszárította a hüvely falat. aztán szerencsére terhes lettem és mivel sokáig szoptattam sokáig nem jött meg.. de már közben éreztem h kikéne találni valami alternativát.. mert nem akarok TSS-ben maghalni (Toxikus Sokk SZindroma, amit a tampon okozhat).

Így elkezdetm kuattani és rátaláltam egy csoportra (intimkehely/tölcsér és mosibetét kérdések és válaszok (csak nőknek)) egyből vettem is egy kelyhet és a következő ciklusba ki is probáltam. szerelem első hasznélatra. azóta az összes barátnőmnek elmeséltem milyen f*za :)

ha bármi kérdés van szivesen válaszolok :)

2018. ápr. 15. 18:16
 24/24 anonim ***** válasza:
A mosható betét maximum hány óráig maradhat bent, hogy mosásnál minden folt kijöjjön belőle?
2019. febr. 13. 01:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!