Kivetessem a méhemet? 4 hónap vérzés. Priv. Orvos
vizsgálat nélkül: teljes opé,100ezer Ft. Megyei orvos:
kórház, labor, gyógyszeres kezelés. Nincs
javulás-Lelet: saját kérésre, méheltávolítás.
Lelkiismeret furdalás. Mit tegyek?
Szerintem ezt nem nekünk kéne eldönteni.
Ha én annyi idős lennék, hogy már tuti nem akarnék gyereket és az orvosok vizsgálatokat követően egyértelműen azt javasolnák, hogy a problémáimat ez oldaná meg, akkor kivetetném. De előbb biztos megpróbálnék az orvosokkal együtt másfajta dolgokat, amivel esetleg lehetne a problémákat kezelni, de ha nincs ilyen lehetőség, akkor kivetetném. De csak és kizárólag orvosi vizsgálatokat és orvosi rábólintást követően.
2017. okt. 29. 10:48
Nem tudom, mennyi idős vagy, de ha nem akarsz már szülni, egy műtéttel örökre elvetheted a gondját.
Szépen, komplikációmentesen ki tudták szedni.
Nekem elég volt a hormonos spirál, nem menstruálok, de hónapok kellettek hozzá, hogy teljesen elmúljon a vérzés.
A műtét után 4 hétig táppénz, kímélő életmód kell. A kolléganőm volt műtéten a nyáron, elmondása szerint a libidója megmaradt:)
2017. okt. 29. 10:54
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 50 vagyok és négy hónapja kísérletezik velem a doki különböző hormonokkal, vérzéscsillapítókkal. A spirál már fiatalabb koromban sem jött be.... csak az a gondom, hogy a doki rámtolta a döntést - mert azt írta a papíromra, hogy saját kérésre...... Hát ez nem így van. Még hány féle gyógyszer van??? Nem kellemes így dolgozni, főleg nem fehér ruha mellett - ami a szakmámhoz elengedhetetlen. Ugye értitek. A libidóm meg eddig sem érdekelt különösen :-) de köszi, hogy megemlítetted. Aranyos vagy....
#2 vagyok, én is mindjárt 50. Ha nekem nem használt volna a spirál, meggyőztem volna magam a műtétről. A nőiséged nem ettől függ.
Az orvos akkor írta volna a papírodra egyértelműen, hogy eltávolítása javasolt, ha daganat miatt véreznél.
Ne lelkiismeretfurdalj, nincs miért, nem vagy hibás, ilyen előfordul. Kolléganőm leülni nem tudott, illetve nylont tett a székre maga alá. Nem érdemes tovább kínlódnod ezzel, a vasszinted is le fog menni.
Minden jót, ügyi legyél!:)
2017. okt. 30. 07:39
Én 28 vagyok és hasonló problémával simán kivetetném, ha lehetne.
Persze, nem lehet, mert "jaj, a gyerek"... ja, jobb gyógyszereken élni, meg néha meghalni a mensikor.
2017. okt. 30. 12:14
6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm MINDENKI válaszát.... intézem a papírokat és 10-én pénteken meg lesz a műtét, kérte - ha nincs komplikáció - akkor hüvelyi úton és csak a méhemet, mert itt a helyi kórházban a doki (aki régi ismerősöm) hebrencskedve mondta, hogy kikapunk mindent - és még meg sem vizsgált. Ja, és százezer a zsebbe, oda ahová most járok - megyei kórház orvosa - maszekba, még a vizitért sem kért pénzt, persze adtam. A műtét javadalmazásáról meg még nem beszéltünk. A másiknál (ismerősnél) ki van az ajtóra írva, ha "megkérem", hogy ő végezze a műtétet, annak külön tarifája van, a fenti százas, a kismamák meg "különösen figyeljenek oda" időben szóljanak, ha a maszek vizsgálatok mellett őt akarják megkérni, hogy vezesse le a szülést -- mert annak is külön tarifája van. Észbontó, maszekba is elkér 10-15-öt alkalmanként, és akkor az állami kórházba meg még tégy a zsebébe is pénzt. Számlát 33 éve egyszer sem kaptam. Szegény kutyimat hatszor vittem állatorvoshoz, mindig kaptam számlát :-( Nem csak egy orvostól.... Na ezt még meg akartam írni. KÖSZI NEKTEK A BIZTATÁST..... Muszáj, hogy jól legyek, mert még terveim vannak......
Az jó, ha bent hagyják a petefészkeket, ráérsz még klimaxolni.
Gondolok Rád pénteken!
2017. okt. 31. 21:51
8/9 A kérdező kommentje:
a petefészkeket bent hagyják -különben 6 éven át klimax volt - depa.inj. mellett, amikor teljesen eltűnik a menzesz. Ez egy fogamzásgátló. Aztán amikor abbahagytam, két évig teljesen normális volt, 32 napra, 4 nap. Most hülyült be júniusba. Augusztusba volt két hét szünet, aztán folyamatos. Most is fél 5-kor arra keltem, hogy "tenger"..... na majd jövő péntek. Azért furcsa lesz az érzés, hogy vége lesz---mármint, hogy esély sem lesz babára. Tudom, hogy őrültségnek gondoljátok, de még nagyon fiatalnak érzem magam... a nagymamám 52 évesen szülte édesanyámat - persze nem számított rá, de ép és egészséges volt... 43-at írtak anno. Vicces, de mindig mondogattam a környezetemnek, még van időm egy másikra... Na sziasztok. Köszi mindent. Majd túl leszek rajta és a lelkem is idővel meggyógyul.
Jól teszed, ha kiveteted. Ha már a családalapításon túl vagy, a méh semmire se jó, csak arra, hogy elrákosodjon (méhnyakrák, méhtestrák), vagy méhsüllyedésed legyen, vagy egyéb kellemes állapotok. Én simán kivetetem majd, ha a legkisebb indokom is adódik rá.
2018. febr. 13. 05:41
Kapcsolódó kérdések: