Miért lett vajon rosszabb az IR vizsgálat eredménye?
A nyár végén voltam IR vizsgálaton, a küszöb értékek ugyan jók lettek, de a nőgyógyászom aki endorkinológus is egyben azt mondta, hogy ugyan nem vészes de egy kell egy kis diéta és majd utána beáll. Lassan 7-8 hete napi 120 grammos szénhidrát diétán vagyok, lehet nem telt el még elég idő a javuláshoz? Bár én inkább nem javulást látok, sőt szerntem rosszabbak az eredmények.
Az első vizsgálatnál
Cukor: 5 - 5,7 - 4,5
Inzulin: 8,4 - 61,4 - 40,5
HOMA: 1,87
Második vizsgálat:
Cukor: 4,6 - 7 - 5,7
Inzulin: 9,1 - 86,9 - 76,7
HOMA: 1,86
HOMA index ugyan 1 századdal jobb lett, de ahogy nézem az inzulin nem igazán jó (főként a 120 perces). Cukor talán javult, az első vizsgálatnál azt mondták az nem jó, hogy az éhgyomri cukor magasabb volt mint a 120 perces.
Elképzelhető, hogy erre nem elég a diéta és gyógszer is kell? Csak azt nem értem az inzulin érték imiért lett rosszabb. Esetleg bárkinek hasonló tapasztalat?
Volt séta, de nem minden nap.
Az orvos írta elő a 120 grammos étrendet, a részleteket pedig dietetikussal beszéltem meg.
Pajzmirigynél mire gondolsz? TSH érték? Az 1,2 körül volt az utolsó vizsgálatnál 1-2 hónapja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!