Hogy lehet valakinek ennyire sok, bő vérzése?
Ne a fogamzásgátló legyen a megoldás. Keressetek egy jó endokrinológust és nőgyógyászt.
Szervi okai lehetnek mióma (bár ehhez fiatal vagy, de sosem lehet tudni) vagy endometrózis. Hormonálisan lehet túlzott ösztrogéntermelés (túl vastag méhfalat eredményez, ami jobban vérzik) vagy akár pajzsmirigy probléma is,
Nekem sosem volt horror vérzésem, de kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van és mióta arra szedem a gyógyszert, sokkal enyhébb, rövidebb. Sajnos ezt életem végéig szednem kell, de legalább nem fogamzásgátló és nincs semmi mellékhatása.
Anyukádnak pedig mond meg, hogy ez komoly dolog, menjen el veled orvoshoz, mert úgy érzed baj van.
Köszönöm a válaszokat! Anya szerencsére nagyon segítőkész, megértő. Már egyszer ő is javasolta, a kivizsgálást, mert ez szerinte sem normális, de akkor elutasítottam. Most viszont elkezdtem versenyszerűen sportolni, ahol a versenyek alkalmával egy nap max. 3-szor tudnék elmenni mosdóba és a hófehér nadrág kötelező, szóval azt úgy lehetetlen lenne végigcsinálni.
Így már inkább rászánom magam :/ .
Egyébként anyának pajzsmirigy túlműködése van, keresztanyukámnak alulműködése.
Ezek örökölhetőek?
Plusz ezt egy háziorvos is meg tudja állapítani? Vérvétel mindenképp muszáj? (Ha tűt látok az ájulás szélére kerülök) Meg a nőgyógyásztól is félek, de inkább leküzdöm a félelmem, mint, hogy ezzel szenvedjek és utána kiderüljön, hogy már régóta van valami problémám, csak nem vizsgáltattam meg magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!