Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért hiszik sokan hogy a...

Miért hiszik sokan hogy a fanszőrzet eltávolítása káros?

Figyelt kérdés

Sokan azzal érvelnek, hogy a szőr távol tartja a baktériumokat a hüvelytől. Utánanéztem, egy baci kb. 50x kisebb mint a szőr átmérője, kizártnak tartom, hogy megakadázza az átjutást rajta.

Azt aláírom, hogy maga a borotválás veszélyes lehet /mikrosérülések a bőrön/ de a szőrtelenség nem káros.

Egy lány, aki szőrtelenít.

2016. dec. 5. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is szörtelenitek, de attól még tudom, hogy a fanször az egy védelmi zóna eredetileg és valamilyen szinten biztos akadályozza a fertőzések kialakulását, ha nem is nagymértékben.
2016. dec. 5. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
41%
Hát nekem több bajom volt szőrösen mint csupaszon :D
2016. dec. 6. 00:00
 3/7 anonim ***** válasza:
15%
Tehát mit tanultunk ma ? Ha szőrös vagy ott megtelepednek a baktériunok. Fujjj! Egy fertő van ott annak aki nem szőrteleniti. 14L
2016. dec. 6. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is leszedem teljesen, de tisztában vagyok vele hogy védelmi vonalat alkot, nem véletlenül van ott, de nem okozott még gondot nálam ez. Viszont egy barátnőmnél akkor kezdődtek a gondok amikor elkezdte szőrteleníteni teljesen. Már alapból távolságot tart a bugyival, plusz azzal találkozik előbb a kórokozó, megtapad azon és a napi tisztálkodással eltávolítjuk róla.
2016. dec. 6. 14:57
 5/7 Ignis Subdialis ***** válasza:
73%

Dióhéjban:

- matatsz a hüvelyednél eszközökkel, vegyszerekkel: káros

- a szőr szellőzést biztosít a hüvelyed előtt, ezzel akadályozza a baktériumoknak, gombáknak kedvező mikrokörnyezet kialakulását

- távol tartja a fehérneműt, amivel megelőzi a fenéklyuk/hüvely/húgycsőnyílás közötti közvetett kontaktust, ami az elsődleges forrása a különféle folyásoknak, fertőzéseknek a hüvelyben

- a hüvely körüli hám nagyon érzékeny, ha ezt egy éles eszközzel lekapirgálod, elkerülhetetlenül sérül és terepet biztosít a kórokozók megtelepedésére. Nem biztos, hogy ez azonnali gyulladáshoz vezet, de tartós megtelepedésükkel később makacsabb gyulladásokat idézhet elő. Bár sokan panaszkodnak azonnali gyulladásról is, elég körbenézni ezen az oldalon. Ezen a területen kifejezetten fontos az ép hám, épen tartásában a szőr is segédkezik, hiszen nem enged közvetlen kontaktust a bőrrel. Szőrtelenítéskor nem csak eltávolítjuk ezt a védelmet, de még az addig védett bőrt is direkt, elkerülhetetlenül felsértjük...

Ezek orvostudományi tények, nem pedig egy divathóbort.

2017. máj. 28. 14:36
 6/7 DreamWeaver válasza:
64%

Kedves lány, aki szőrtelenít! :) Mint írod, elfogadod, hogy a borotválás veszélyes lehet, de a szőrtelenség szerinted nem káros. Na most, ha elmúltál 10 éves és feltételezem, hogy elmúltál, akkor arra válaszolj nekem, hogyan éred el a szőrtelenséget, ha nem borotválkozol? Akár borotválkozol, akár gyantát használsz, akár epilátort, minden esetben felsérted a hámszövetet. Ez pedig egészségügyileg nem veszélytelen. Tehát a szőrtelenség nem káros?... Egy hat éves kislány esetében a szőrtelenség nem káros. Pl. azért, mert egy hat éves kislány nem menstruál.

Az, hogy a szőrzet távol tartja a baktériumokat és megakadályozza azok átjutását, nem egy és ugyanaz. Nyilván nincs 100%-os védelem, de a szőrzet nagymértékben csökkenti a baktériumok eljutását a nyálkahártyáig, onnan pedig a hüvelybe. Ez menstruációs ciklus idején fokozottan érvényes és fontos. Meg lehet oldani a védelmet szőrtelenítés mellett is. Ott vannak a különböző krémek és egyéb készítmények, lehet figyelni a víz hőmérsékletére, a bőr megfelelő mértékű puhítására szőrtelenítés előtt, a jó minőségű penge kiválasztására. De mindezt az időt, pénzt és energiát sokkal hasznosabb, okosabb dolgokra is lehetne fordítani. A védelmet a szőrzettel a természet megadja Neked. Arról nem beszélve, hogy a szőrzet a nővé válásod egyik jele.

A fanszőrzet eltávolítása káros, de legalábbis kockázatos. Ez nem hit-, hanem ténykérdés. Kérdezz meg egy nőgyógyászt, vagy egy bőrgyógyászt. Ha olyat fogsz ki, aki azt mondja, amit tanult és amire felesküdött, ugyanazt fogod hallani, mint amit az előttem szóló leírt szépen és részletesen.

2017. máj. 29. 02:09
 7/7 Ignis Subdialis ***** válasza:
46%

Sokat gondolkodtam azon, vajon mit látsz logikusnak az érvelésedben. Azt gondoltad, hogy a szőrszál fizikailag áll útjába a baktériumnak? De még így sem értem, hiszen pont így épp útjába is állhatna, hiszen nagyobb nála, miközben Te az ellenkezőjét olvasod ki ebből. Vagy úgy érted, hogy a baktérium átdiffundálna a szőrszál anyagán? Te át tudsz préselődni egy 100 méter hosszú falon csak mert kétszázszor kisebb az átmérőd? De mindegy is, a kedvedért lefordítottam Neked egy elismert nyugati újság ezzel foglalkozó cikkét. Ez nem egy friss írás, de a kérdésed is azt bizonyítja, hogy nálunk még nagyon is aktuális, ilyen téren sem tartunk lépést a nyugattal.

Tehát az írás tartalmi kivonata:

Az amerikai nők nagy része kopasztja magát, egy tanulmány pedig feltárta, hogy az önmagukat intimszőrtelenítő nők 60%-ánál minimum egy probléma jelentkezik ezzel összefüggésben. Ez jellemzően hámfelmaródás (láthatatlan karcolások a bőrön) és szőrbenövések, de kimutatták kapcsolatát súlyos bőrirritációval, fertőzésekkel és egy régebbi tanulmány szerint szexuális úton terjedő fertőzésekkel is.

Majd egy bőrgyógyásszal szedi össze a cikk pontokban a tanulmány állításait és az ő tapasztalatait:

- Az intim szőrtelenítés tályogok keletkezéséhez vezethet

A nőgyógyász tapasztalta, hogy amióta az intim szőrtelenítés elterjedt, határozottan megszaporodtak a művi eltávolítást igénylő tályogok (gennyes kelések). Ezeket jellemzően a szőrtüszőn át a testbe hatoló baktériumok okozzák.

- Az alánövő szőrszálak nem veszélyesek

A borotválás vagy a gyantázás is eredményezhet alánövő szőrszálakat: eltávolítja a bőr legfelső rétegét és amikor a kis hajmaradvány ismét növekedni próbál, egyszerűen belenő a bőrbe. Ez lehet ronda, kényelmetlen és nagyon fájdalmas is, de nem veszélyezteti az életét.

- A szőrtelenítő krémek lennének a legjobbak…

Amíg a gyantázás és borotválás hasonló hatásokkal jár, a szőrtelenítő krémek a vegyi anyagok segítségével máshogy működnek. Hasznos különbség, hogy nem okoz fizikai traumát a bőrnek, vagyis kisebb az esélye vágásokat és fertőzéseket szerezni. Azonban a legtöbb gyártó nem javasolja termékeit a nemi szervek környékén használni!

- Egy 2012-es tanulmány szerint az intim szőrtelenítés növelheti a kockázatát a nemi úton terjedő fertőzések kórokozóival való találkozásnak azáltal, hogy megbolygatja a hámréteget, megkönnyítve a baktériumok behatolását a testbe. A doki ezt a saját tapasztalatával tudja igazolni:

- Az intim szőrzet egyik funkciója, hogy felfogja és elvezesse a nedvességet a zárt területekről. Ha nincs szőrzet, a bőr jóval fogékonyabb az olyan fertőzésekre, mint a herpesz vagy genitális szemölcs.

- Legkisebb kockázatú a nyírás

Azon hölgyek számára, akik semmiképp nem akarnak természetes adottságaikkal együtt élni, az szőr vágása egy biztonságosabb lehetőség. Így elkerülhető a szőrbenövés, az egyetlen árnyoldala, hogy a szőr hosszas növekedése viszketést okozhat, továbbá ha elektromos készüléket használ, fokozottan ügyeljen a nemi szervek környékén!

- A szőrtelenítés még veszélyesebb a súlyfelesleggel bíró hölgyek számára…! Az új amerikai tanulmány kimutatta, hogy a komplikációk kétszer olyan gyakran fordulnak elő túlsúlyos vagy teltebb hölgyeknél és háromszor olyan gyakran azoknál az ilyen hölgyeknél, akik a teljes intim szőrzetet eltávolítják. Ez annak köszönhető, hogy testesebb nőknél a bőrfelületek szorosabban érintkeznek. - A rövid szőrszálak hajlamosabbak a bőr alá növekedni. - mondja az orvos. - De ott nagyobb lesz a páratartalom is, így nagyobb valószínűséggel lesznek baktériumok is.

- Az egész Öntől függ…! Az orvos szerint ez egy személyes döntés, csak tisztában kell lenni a kockázataival. Egyes (törzsi) kultúrákban évszázadok óta csinálják. Ha aggódik egy fertőzés miatt, keresse fel az orvosát.

( [link] )

2017. júl. 5. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!