Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj, ha (férfi) szappannal...

Baj, ha (férfi) szappannal szoktam kimosni a hüvelyemet?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs több ezer forintom intim mosakodókra, így mindig szappannal mosom meg, belül is (1 ujjal). Lehet tőle valami bajom? (Néha szokott csípni utána a hüvelyem pár percig, de aztán elmúlik) Eddig szerencsére semmi bajt nem okozott, de olvastam, hogy annyira nem egészséges...

2016. nov. 9. 18:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Baj, mert az egészséges hüvely egyrészt nem szorul mosásra (van természetes öntisztulása), de már az enyhén lúgos szappan sem tesz jót a normál hüvelyflórának, ami elsősorban tejsav baktériumokból áll. Akkor már jobb a tejsavas öblítés vagy az aludttej írója.
2016. nov. 9. 19:04
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

Baj!!!

A hüvelyt tilos belülről kimosni!

Nem is értem, hogy jutott ilyen eszedbe.

2016. nov. 9. 19:05
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Baj. Egyreszt a parfum, masreszt a lug miatt.

Ha annyira akarod mosni, akkor aludttejjel, yoghurttal mosd. Ne ilyen muszarokkal.

2016. nov. 9. 19:08
 4/19 anonim ***** válasza:
65%
A hüvelybe még a zuhanyrózsát sem szabad "beleirányítani" mert kimossa a természetes védőflóráját, az intim mosakodógéleket egyáltalán nem szükséges naponta használni, sőt ha csak kívülről mosod meg pl sima vízzel kézzel az is sokkal jobb neki mintha belülről mosnád szappannal, mivel így első körben kaphatsz hüvelygombát, amitől csíphet fájhat stb, nem tudom hány éves vagy és hogy volt-e már hüvelygombád de ha igen akkor tudod milyen kellemetlen tud lenni és egyes vélemények szerint a kezeletlen fertőzés akár meddőséghez is vezethet, tehát ha nem szeretnél használni/nincs pénzed intim mosakodógélre akkor én azt javaslom, hogy csak kívülről mosd meg, a többit az öntisztulás elintézi. A párom sem használ semmilyen speciális gélt, csak akkor ha valami miatt vissza kell állítani a pH-t de azt is csak kívülről keni oda
2016. nov. 9. 19:17
 5/19 A kérdező kommentje:
Én naponta 1x (de van hogy 2x is) kimosom a hüvelyem belül is szappannal, és eddig sosem volt hüvelygombám. Ettől miért kapnék?
2016. nov. 10. 19:42
 6/19 anonim ***** válasza:
75%
Akkor folytasd. Szerinted miért csíp? Tudod, mit jelent az öntisztulási folyamat? Minek kell szappannal mosni, mert ha egészséges vagy ott lent, akkor nem lenne semmilyen szaga. Ha pedig nem büdös, akkor miért mosod belül? Én a helyedben elmennék nőgyógyászhoz, szerintem a nyálkahártyád szét van strapálva. Azért csíp.
2016. nov. 10. 22:45
 7/19 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is menj el nőgyógyászhoz, ő is azt fogja mondani hogy belülről főleg szappannal kimosni káros, mert tökreteszi a védőflóráját
2016. nov. 11. 10:43
 8/19 A kérdező kommentje:
Az elejétől fogva szokott csípni a szappan. Nem, nem büdös, csak gondoltam ott is meg kell mosni, nehogy megtelepedjen ott valami :) Miért kellene nőgyógyászhoz mennem? Szerencsére semmi problémát nem tapasztalok :)
2016. nov. 11. 21:27
 9/19 anonim ***** válasza:
67%

Akkor ha nem viccből írtad ki ezt a kérdést röviden válaszolok.

Nekem nem baj azzal mosod amivel akarod, neked lesz baj, egyenlőre még "csak" csíp aztán ha tényleg azzal mosod akkor előbb utóbb úgyis a nőgyógyásznál kötsz ki:)(

2016. nov. 12. 07:23
 10/19 A kérdező kommentje:
Eddig tényleg azzal mostam, nem gondoltam volna, hogy ekkora gondot okozhat :( Szerencsére semmi gondot nem okozott eddig, de akkor hamarosan inkább abbahagyom, nehogy valami baj legyen :)
2016. nov. 13. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!