Első menstruációról kérdések. (? ) 15/L
vasárnap jött meg az első, bár nem nagy mennyiségben de azért tettem be betétet. egyszer sem telt, meg csak higéniából cseréltem. elvileg ez normális elvileg ma fog elmúlni, egészen úgy tűnik.
Most jön a lényeg:
1.az idősebb lányoknak, akiknek későn jött meg, mint nekem, hamarabb beáll a ciklusa, vagy ez teljesen egyénfüggő?
Normális hogy még csak ennyire menstruáltam, a következő már erős lesz?
3. enyhén fájt ahasam. sokan írták hogy a következőnél, amikor már rendesen megjött, a fájdalom is erősebb volt. mindenkinél így van?
4. leírnátok nekem tartalmasan megfogalmazva, hog neket hogy volt az első? -Hány évesen, fájt-e, erős volt, a következő pontosan jött meg? stb..esetleg evvel kapcsolatos cikis sztorit is irhattok akár :D
lehetőleg sok válasz legyen.a normális válaszokt előre is köszönöm! :))
Szia:)
Én 12 éves voltam amikor először megjött. Pont egy táborban voltam, szóval nem volt túl szerencsés időzítés. Először egyáltalán nem fájt a hasam és nem is volt túl sok vérzés. Egy két év múlva már be is állt a ciklus viszont az előtte lévő napon mikor megjön, plusz utána 1-2napig nagyon fáj a hasam. Van amikor fel semtudok kelni az ágyból. Amúgy 5-6 napig szokott tartani
1. 30 éves vagyok és nekem soha nem állt be a menzeszem. Egy rakás más nőt is ismerek, akinek nem rendszeres. Szóval baromira nem törvényszerű, hogy minek mikor áll be, ha egyáltalán beáll.
3. A fájdalom szintén emberfüggő. A legjobb barátnőmnek állítása szerint soha egyszer sem volt menstruációs fájdalma élete során. Nekem változó, van amikor van, van amikor nincs. Van amikor gyenge, van amikor majd bele akarok pusztulni.
4. Erre már nem emlékszek, bocsi. Túl öreg vagyok ehhez. :D
Nekem 10és fél évesen jött meg a két napos oszálykirándulás első napján. Azt sem tudtam mi az... Az osztálytársam segitett ( ő már negyedikes korában menstruált). 12 évesen ált be rendesen nekem 7-8napig tart ebből az első 2 nap baromi görcsös előtte tiszta pattanás az arcom.
A kishúgom 12 éves volt . Elmentem vele a dmbe ,mert nem volt otthon csak egy pár db betét ő végig sírta az utat.
Miközben magyaráztam neki hogy melyik az éjszakai,szárnyas tisztasági stb. mondta hogy reggel barna volt a bugyija és azt hitte hogy álmában bekakilt átvett egy bugyit és du.ra meg piros lett akkor kiabált anyunak. Ő sírt én pedig majnem bepisiltem a nevetéstől a sorok között :)
14 évesen jött meg, nem fájt egyáltalán a hasam, a mai napig nem is fáj soha közben, kb az első 2 az egy evőkanálnyi volt összesen:D, 4 napig volt meg,(van meg) és soha nem pontosan jön meg... a 2. és az első között 23 nap volt, míg a 2. és a harmadik között 19... :/
Amikor először megjött egyedül voltam otthon (május) anyum tanár és 4 után hallottam az ajtócsukódást, gondoltam anyu, én meg kiüvöltöttem a wc-ből hogy "Anyuci megjött"senki sem válaszolt, és amikor kimentem akk apu áltt ott és mondta h ezzel ő nem tud mit kezdeni, de anyu is itthon van csak a kertben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!