Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha leborotváljuk lábunkról a...

Ha leborotváljuk lábunkról a szőrt, több lesz?

Figyelt kérdés

2016. jún. 21. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Több szőrszál nem lesz, de amik vannak, idővel megerősödnek a borotválástól, de az epilálástól is.

(21 éve borotválom az arcom)

2016. jún. 21. 19:42
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Nem lesz több, és nem is erősödik. Hagyjuk már el ezt a tévhitet végre..

"A szőrszálak ha megnőnek, a bőrfelszínen egy idő után elkezdenek kopni a külső mechanikai hatások miatt, így vékonyodva el. A borotva csak a felszínen kettévágja a szőrt, amit ha újra hagy kinőni, ugyanúgy meg fog kopni egy idő után.

Természetes, hogy bármi amit késsel elvág, annak éles a széle, ugyanígy képzelje el a szálakat is. De ha ezt az éles felszínt sokáig éri külső mechanikai hatás, ugyanúgy el fog vékonyodni, lekopik.

A borotvától nem lesz több szőrtüsző, amiből több szál nő, illetve nem hat egyáltalán a bőrben ülő szőrszemölcsre ami az új szálakat "teremti".

Maximum annyi hatása lehet, hogy a már kinőtt szőrt pl. ha karon kiszívta a nap és azt leborotválja, akkor a friss szálak sötétebbek lesznek, hiszen azok még az eredeti színükben fejlődnek, ezért is tűnhetnek erősebbnek."

2016. jún. 21. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 10éve borotválkozok, nem lett több, sőt vannak foltok ahol már nem is nő szőr hála.

Epiláltam is és gyantáztam is egy ideig de számomra rosszabb volt, amúgy nem volt különbség a visszanőtt szőrszálak között.

2016. jún. 21. 20:12
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Réges-régi tévhit ez, nem, nem erősödik tőle, több szőrtüsző meg pláne nem lesz. Amúgy 15 éve epilálok, teljesen elgyengült, elvékonyodott a szőr a lábamon. Szerintem inkább epilálj, sokkal jobb, tartósabb.

31/N

2016. jún. 21. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, hogy az orvostudomány szempontjából "tévhit", de a valóságban mégis így működik a legtöbb embernél.
2016. jún. 21. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Valóságban sem működik így. Azért hiszik sokan, mert borotváláskor a "közepén" vágod el a szőrt, ahol vastag, és ez a vastag csonka szőr jön aztán ki, amikor nő, ellentétben a kitépett gyantázott szőrrel, ami puhán bújik elő. Illetve a legtöbben már tizenévesen elkezdik borotválni a szőrt, aztán huszonévesen azt hiszik, ettől erősödött, pedig nem, csak egy felnőttnek eleve erősebb a szőre, mint egy tini első szőrei.
2016. jún. 22. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!