PCO-t diagnosztizáltak nálam. Hogyan tovább, mitévő legyek?
Felejtsd el az "úgy két év múlva" elméletet.
Minél tovább húzod a gyerekvállalást, annál rosszabbak lesznek az esélyeid. További vizsgálatok kellenek, hogy megállapítsák a károsodás pontos mértékét és a lehetőségeid. Erősnek kell lenned és határozottnak, nem érdemes halogatni.
Nézess inzulint, terhelésest! A PCOS okozója a legtöbbször inzulinrezisztencia. Egy jó endokrinológus kell aki nem fogamzásgátlózik meg stb. Hiába vagy sovány lehet még attól. Én is 19-es BMI-vel vagyok és simán lehet. Most próbálom intézni (nem akarják mert sovány vagyok, nem érdekli őket hogy hányingerem van étkezés után stb...) de van sok sovány pcos beteg. MensMentis pl egy jó hely!
Pajzsmirigy értékeket és UH-t is nézess. Nekem diagnosztizált már a pajzsmirigy alulműködésem, ez is sok gondot okoz és sok-sok tüszőm van...
Amúgy diéta, mozgás és ha kell gyógyszer, lelki megerősítés sokat segít. Van egy fb csoport: IR/PCOS hitelesen. Itt kérdezhetsz, értékekben, diétában segítenek. ajánlanak dokit stb. nagyon jó csoport! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!