17 évesen enyhe szemtengelyferdülést diagnosztizáltak. Vajon ferdülhet tovább az alábbi esetben?
Figyelt kérdés
Nem szemmel látható (azt hiszem), de az új szemüvegem egyik lencséje cilinderes lesz. Ferdülhet tovább még a cilinderes lencsével, vagy esetleg visszaáll, és egyáltalán feltűnő lesz-e ez az új szemüveggel?2009. ápr. 9. 17:26
1/2 anonim válasza:
A szemtengelyferdülés általában születés óta megvan, nekem is mindig diagnosztizálták, és én is csak 18 éves korom körül kaptam szemüveget. A cilinderes szemüveg amúgy pontosan ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik, nem látszik rajta semmi. Most 37 éves vagyok, és még mindig ugyanolyan szemüveg kell, mínusz 1-es az egyikre, a másikra meg mínusz feles cilinderrel. Semmit nem romlott tovább a szemem, pedig nem hordom a szemüveget a mindennapokban, csak ha folyamatosan távolra kell néznem (moziba, színházba stb.).
2/2 anonim válasza:
a cilinder elkényelmesíti a szemet, sokszor az asztigmát rontja, ha a szemlencsét mozgató izmokat lustulni hagyják (a cilinder mindent elvégez helyette), egy idő után az agyra bízza a fókuszálás helyetti munkát, és keserves fejfájást eredményez (az én esetemben, mióta megváltam a cilindertől, ugyanolyan jól látok, sőt! nincs az az érzés, hogy valami feszül előttem, hanem ha látni akarok, szépen ráfókuszál a szem. És ez részben vegetatív, mégis.. tudatosan igenis lehet gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!