Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért hiszi azt mindenki hoy...

Miért hiszi azt mindenki hoy a tampon az szétszakitja a szűzhártyát? Szerintetek melyik jobb tampon vagy betét

Figyelt kérdés

En áktalaban tampont hasznalok de éjszaka alvashoz betétet mert felek hogy 8 oránal tőbbet alszom amit nem lehet tamponnal

Szerintetek melyik jobb ?

Es ugy enem igaz az a szűzhártyas babona ?

2016. márc. 15. 00:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Tényleg előfordulhat,hogy a tampont átszakítja a szűzhártyát,de az is,hogy nem.Sőt olyan is lehet,hogy valakinek még rendszeres szexuális élet mellett is megmarad a szűzhártyája.

Ez azért van,mert ezen a hártyán van egy rés,amin a vér távozni tud.Ha valakinek tágabb,akkor szépen átmegy rajta a tampon is,anélkül,hogy kárt tenne benne,illetve szexnél is szépen kitágul.Aki meg peches,és olyan az anatómiája az átszakíthatja tamponnal,de ez alkattól függ.

Egyébként én betét párti vagyok.Egyrészt azért szeretem mert magamat ismerve elfelejteném cserélni,így viszont látom,hogy mi a helyzet,illetve sajnos hajlamos vagyok a fertőzésekre szóval nekem nem lenne túl előnyös a tampon.

Egyébként mindenkinek magának kell ezt eldönteni és szerintem felesleges ezen vitatkozni.Ez mindenki magánügye.

(ja és a szüzesség nem attól függ,hogy megvan-e a szűzhártyád,hanem attól,hogy voltál-e már pasival?)

2016. márc. 15. 00:45
 2/11 Sunshinedoll ***** válasza:

Dehogy igaz! A szűzhártyán alapból van egy nyílás, azon át távozik a menstruációs vér, a tampon azon a lyukon átmegy, amit maximum kitágít, de át nem szakít (hacsak nem cibálod). Ha a szűzhártyán nem lenne lyuk (van ilyen), akkor a menstruációs vér se tudna távozni, és az elég komoly problémákhoz vezet, műteni kell.

Alvásra szerintem is jobba betét a kettő közül, tampon meg csak akkor, ha az illető tényleg cserélni tudja 4-5 óránként, ahogy azt illik. Egyébként a tampon nyilván kényelmesebb, higiénikusabb és szaga sincs (a menstruációs vérnek akkor van szaga, ha érintkezik a levegővel, így betéthasználatkor ez érződik). Egyébként vannak más megoldások is, nálunk nem túl elterjedtek a menstruációs tölcsérek, amik valamilyen orvosi műanyagból, szilikonból készülnek, és újrahasználhatóak, emiatt nyilván környezetkímélőbbek, mint a fent említett két alternatíva, biztonságosan bent maradhat akár 10 órán át is, és ha egyszer hozzászokik az ember, akkor a használata is kényelmes. Vannak még egyéb szivacsok, meg textil betétek, amiket ki lehet mosni és újrahasználni.

2016. márc. 15. 00:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen azt a tölcsert ismerem

Az nalunk se elterjest

Nem tudok olyat aki azt használná

En tudtam hogy nem szakitja át de mar mindenki azt mondja ezert megkérdeztem

Es köszi nektek

2016. márc. 15. 00:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Nekem az a bajom hogy tudom hogy tovabb alszom 8 oranal es tudjatok van az a TSS

Az mikor lehet

Tudom van olyan hogy örökölödhet a TSS

De mikor lehet ilyen ?

2016. márc. 15. 00:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Átszakíthatja, amennyiben olyan a szűzhártya alakja.

[link] Az utolsó kép sérült szűzhártyát mutat.

Az első típusú szűzhártya csak simán tágul egy picit, az a leggyakoribb típus; a harmadik fajta meg átszakadhat tampontól, a rajta levő rések méretéből adódóan.

2016. márc. 15. 01:14
 6/11 anonim ***** válasza:

De amúgy este miért nem cserélsz? Én is tamponnal alszok, aztán cserélem. Nem kell ettől úgy megijedni. Egyszer bent maradt véletlenül 10 órán keresztül este. Semmi bajom nem lett. De ébresztőt be tudsz állítani.

19L

2016. márc. 15. 09:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Tudom

Nekm is benn maradt egyszer 13 oran keresztül

Semmi bajom nem lett de fellek emiatt a fertőzés miatt

2016. márc. 15. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Az egyik ismert márkának van éjszakai tamponja. Én is azt használom már több éve. Semmi gond nincs vele, kényelmes és nem kell félnem hogy elcsúszik mint a betét.
2016. márc. 15. 10:41
 9/11 A kérdező kommentje:

Van az OB nek a ejszakai tamponja

Azt hol es mennyiert lehet kapni ?

2016. márc. 15. 11:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Nézz utána a neten, 2 kattintás :P
2016. márc. 15. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!