Miért nem tudom felrakni a tampont?
Most próbáltam ki az o.b. minit, és még ezt sem sikerult feltenni. 2szer is próbáltam, és másodszorra sikerült csak a negyedét, esetleg felét feltennem, de aztán abbahagytam, mert nagyon erős szúró fájdalmat éreztem a hüvelyemben. Ha ez számít szűz vagyok. De nagyon elkeseredtem, mert más szűz barátnőimnek simán felmegy, és szinte mindenki tampont használ, és én is szeretnék, mert utálom a betétet.
Esetleg próbáljam meg a tampont később, amikor erősebb a menstruációm? (Ez a menstruációm elsó napja, és nem olyan nagyon erős most)
Próbáltam hátra fele, felfele, előlre de egy bizonyos ponttól már nem ment beljebb. Kérlek segítsetek! :(
A tampont vagy azért nehezebb feltenni, mert annyira szoros az izomzat (akár a vaginizmus miatt, akár enyhébb görcsösség miatt) vagy azért, mert kevés vérzés esetén a tampon jobban megtapad a hüvelybemenetnél / hüvelyfalon és fájdalmasan alig vagy egyáltalán nem lehet ilyenkor felhelyezni.
Ezért - is - érdemesebb inkább tampaxot venni. A tampont egy védőtok veszi körül. Ez a tok igen kevés vérzéskor is jól becsúszik a hüvelybe (persze nem kell az egész védőtokot feltenni), sokkal higiénikusabb is a tamponhoz képest és ennél is létezik vékonyabb, vastagabb, a kevesebb, ill. több vérzéshez.
Az első videóban sárga és kék tampaxot mutatnak be. A kéket lehet kapni pl. A Rossmannban. Ha látsz olyat, amilyen a sárga, azt ne vedd meg.
A második videó igaz nem magyarul van, de úgyis a kép a lényeges.
Én egyébként csak akkor használok tampaxot, ha itthonról el kell mennem. Amúgy betétet viselek. Ha gondolod, próbáld meg. Szép napot.
* Kiegészítés: ha nagyon korán veszed ki a tampont / tampaxot, akkor szintén okozhat fájdalmat a hüvelyben és előfordul, nagyon nehézkesen jön ki. Érdemes megvárni, amíg jobban telítődik vérrel és akkor majd probléma nélkül ki fog jönni. A tapasztalat meg majd eldönti, mi az a korán / későn kivétel.
A nőgyógyászom anno mondta, ne vegyem ki még pisiléskor sem, ha csak kevés a vérmennyiség, hanem nyugodtan pisiljek vele. Majd pár óra múlva kiveszem, de max, 7-8 órán belül.
Sikerült ugyanazt a videót bemásolnom.
Küldöm a másikat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!