Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betét+tampon egyszerre?

Betét+tampon egyszerre?

Figyelt kérdés
Van amikor erős a vérzésem, és 1-1,5 óránként kell cserélni betétet, vagy legalábbis ránézni a biztonság kedvéért. Viszont lehetnek alkalmak, amikor nem fogok tudni mosdó közelébe jutni. Lehet a betétet és a tampont együtt használni. Ha a tampon megtelik, és az a betét miatt sokáig bent marad, az nem káros vagy nem foszlik szét az anyaga?

2016. febr. 3. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Sőt duplázhatod is őket! Úgy a tuti!
2016. febr. 3. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használható egyszerre a kettő.
2016. febr. 3. 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Persze, én sokat használom így munkahelyemen, fehérben kell lenni és nem tudok bármikor wc-re menni, így biztonságosabb.

Attól hogy átázik a tampon még nem esik szét (legalábbis amiket én használok egyben maradnak, csak kivételkor macerás mert csöpög), nyilván amint wc-re tudsz menni vedd ki.

2016. febr. 3. 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet együtt használni, csak arra figyelj, hogy 6-8óránál többet ne legyen bent a tampon! Ha megtelik átengedi a folyadékot.

A super plusz tampon (próbáltad? elég nagy a nedvszívó képessége) vagy éjszakai betét is megtelik 1,5 óra alatt?? Mert a nagyon erős vérzésnek jó utánajárni, nehogy vérszegény legyél tőle vagy valami más legyen. Tapasztalat sajnos :\

2016. febr. 3. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan használd mindkettőt egyszerre. Én is szoktam, ha erősebb a vérzésem.

Ha a tampon mellett kifolyik a vér, a betét felitatja és nem ázik át a ruhád.

Természetesen a tampon ne legyen egész nap a hüvelyben, mert súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Ha sok a vérmennyiség, akkor használj betétet is, tampont is és pár órán belül cseréld ki a tampont.

Ha kevés a vérmennyiség, több óra múlva is kicserélheted, de azért célszerű minden esetben a cserét 8 órán belül megtenni, de inkább ennél hamarabb.

Ha akár 8 órát hordod a tampont, akkor sem fog szétfoszlani, kivéve, ha az utcán, idegentől veszel valami névtelen gagyit.

2016. febr. 3. 14:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Csináltam már biztonság kedvéért én is, de ennyire erős vérzést azért említs meg a nőgyógyászodnak legközelebb.

Nekem sem foszlott még soha szét átázott tampon, de én viszonylag drágább márkát használok és jól mondják, hogy ne legyen bent tovább, mint 6-8 óra, de te addig úgyis átáztatod a tampont + betétet is.

2016. febr. 3. 14:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Néha tényleg erős, de az csak 1-2 nap. Az az igazság, hogy betéttel mindig parázok, sokszor feleslegesen, hogy átázok. Használtam már nagyobb méretűt (always super plus), de hiába hosszabb, nem előre-hátra telik be, hanem oldalirányba, a szárnyak felé,(egész nap ülök), ezért sokszor átázom, anélkül, hogy megtelt volna.
2016. febr. 3. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:

én is úgy szoktam, tampont nem merem egyedül használni mert ha épp erősebb a vérzés akkor simán átázhat, de a betét sem jó egyedül mert elég gyorsan meg tud telni.

én a vége felé használok csak tampont egyedül, addig tampon+betét.

2016. febr. 3. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!