Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyásznál leveszitek a...

Nőgyógyásznál leveszitek a zoknit?

Figyelt kérdés

Tudom nem ép egészséggel kapcsolatos kérdés, de nem tudtam hová írjam, ahol érett nők válaszolnak.

Tehát a kérdés adott, vizsgálat közben, mikor tök pucér vagy lent, zokni van rajtatok vagy sem?

2016. jan. 25. 22:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ami a cipőt illeti: nyilván megtisztított cipővel megy az ember, de amíg odaér, poros vagy sáros lehet, ha olyan az idő. A nőgyógyászom magánrendelésén extra tisztaság van, sáros lábtartó nem képzelhető el, így én leveszem a cipőt. (zoknit nem) Itt sem kell sokat sétálni, két lépés a vetkőzőtől a vizsgálóasztal. Persze, ha közellátásba megy az ember, akkor ott bármi megtörténhet, ott megértem, ha marad a cipő.
2016. jan. 27. 09:10
 12/18 anonim ***** válasza:
Én legalább adok magamra annyit, hogy zuhanyzom előtte. Kolléganőm viszont egész nap a munkahelyen cipő, harisnya rajta, munkaidő végén a vizsgálandó területet megtörli intim törlőkendővel, aztán megy. Ott cipőt, harisnyát leveszi, a nőgyógyász meg szagolhatja a lábát a lábtartón.
2016. jan. 27. 16:33
 13/18 anonim ***** válasza:

Sokan vannak, akik a munkaidő miatt nem tehetik meg, hogy előtte hazaugorjanak. De ha reggel fürdött, akkor délutánra csak nem lesz annyira büdös, hogy a nőgyógyászt kellemetlenül érintse...

Egyébként már olyat is hallottam, hogy ha panasszal mégy, akkor közvetlenül előtte fürödni meg törlőkendőzni nem jó, mert akkor nem látja a tüneteket, ha kenetet vesz, akkor abban nem lesznek benne olyan arányban a problémát okozó kórokozók. Várni kell néhány órát, hogy a kemikáliákkal megbolygatott hüvelyflóra visszaálljon - csak akkor lesz objektív a diagnózis.

2016. jan. 28. 07:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Téves információ, ami a fürdésre vonatkozik. Ha valakinek van lehetősége fürdésre, azt mindenképpen tegye meg. Ha csak mosakodni tud, akkor azt tegye meg.

A fürdőszerek, más készítmények (sima víz is) akkor okozhatnak gondot a vizsgáló orvos számára, fals eredményeket, ha a beteg a hüvely belsejét is megmossa, akár irrigálja azt.

Ha valaki már pár órás mosdatlanság után jön hozzánk vizsgálatra, az már sok estben érezhető.

Amúgy pedig zokni maradjon, de ha nem nagyon koszos a cipője, akkor az is (vagy kérdezze meg az asszisztenst, de csak a cipőről).

2016. jan. 28. 09:33
 15/18 anonim ***** válasza:
És ha nem tud munka után hazamenni? Én az utóbbi időben rengeteget járok a nőgyógyászomhoz, sokszor az ügyeleti idejébe hív be, mert már nem akar a magánrendelésén pénzt elfogadni. Nem egyszer volt már, hogy ő maga mondta, hogy munka után ugorjak át hozzá. Én hiába mondtam, hogy inkább hazamennék, fürdeni stb, mondta, hogy dehogyis, azért ne menjek haza, aztán jöjjek vissza, amikor a munkahelyem a szomszédban van. Mondtam már neki nem egyszer, hogy ez nekem kellemetlen, és mivel úgyis ügyel, neki mindegy, hogy mikor megyek, de hajthatatlan, hogy ne fecséreljem az időm, inkább pihenjek, az kell a gyógyulásomhoz.
2016. jan. 28. 12:42
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Nekem mondhatná akkor se mennék mosdatlan. Én is úgy Hallottam csak belül nem lehet kimosni. Általában 3-ra kapok időpontot, délben tudok hazaugrani ebédidőben zuhanyozni.
2016. jan. 28. 13:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért a "mosdatlan" fogalmával kapcsolatban ne essünk túlzásba. Aki minden nap fürdik, az nem mosdatlan. Attól még, hogy nem a nőgyógyászati vizsgálat előtt fél órával zuhanyzott, hanem mondjuk reggel, az még nem mosdatlan! Aki ilyenkor attól retteg, hogy a nőgyógyász majd mit gondol, az feleslegesen stresszeli magát.
2016. febr. 1. 13:14
 18/18 anonim ***** válasza:
67%

Ha valaki a nőgyógyászati vizsgálat előtt nem tud munka után haza menni fürdeni, akkor a munkahelyén is megteheti, hogy megmosakszik a csapnál.

Ha erre nincs lehetőség, mert pl. nem zárható a mosdó, akkor érdemes intim törlőkendőt használni , ami a wc-ben könnyen kivitelezhető és a kukába egy mozdulattal utána kidobható.

2016. febr. 1. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!