Miért nem jött még meg 15 évesen?
15 éves vagyok, elég vékony, 39 kg. és 155 cm. A mellem már ugy 12 évesen elkezdett fejlődni, de mintha megállt volna, allig van mellem, a legkissebb kosarat sem éri el. Fehérfolyásom már kb. 17 hónapja van. Anya 13 évesen kezdett el menstruálni a nagymamáimat nemtudom. Szerinte azért is késhet, mert kisgyerek korom ota folyamatosan sportolok, csak 1 éve hagytam abba.
Szerintetek mi lehet a gond?
Biztosat nem lehet mondani, de nagyon vékonyka vagy. A testnek van egy olyan védelmi mechanizmusa, hogy ha túl sovány az illető, akkor nincsen menstruáció, azért, mert nem tudna kihordani egy utódot. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, de semmi se biztos.
Amúgy, 16-17 éves korig normális ha nincs egyáltalán menstruáció, ez nem jelent gondot.
Ha még 1-2 éven belül se jön meg, akkor érdemes hormonvizsgálatot végeztetni.
Én próbálok enni, naponta min. 3x de van amikor 4x is, de nem tudok hízni...akármit eszem, egyszerűen nem hízom.
Egyébként köszönöm a válaszodat- remélem nincs semmi baj velem.
nálam 14 évesen kezdődött, és a 16. szülinapodig még normális, szokványos elkezdődnie.
ha izgulsz, hogy valami nincs rendben, szerintem a háziorvosnál kezdj, ehhez nem hiszem, hogy kell nőgyógyászati vizsgálat.
Nyugiii.Én is be voltam parázva,mert az összes osztálytársamnak már vagy 3 éve meg van,nekem meg nem volt és azt hittem,hogy valami bajom van,de ma Megjött 😊😊 Úgyhogy megnyugodtam.Csupán későn érők vagyunk.Neked is biztos hamarosan meg fog jönni.:)
15/L
Uhhh.... ht örülök neki, hogy nem magad miatt vagy sovány. Tegyél is érte, hogy hízzál! :) (egyébként a sportolók tényleg laposak és későn érnek...)
Nekem 13 évesen jött meg. De van egy barátnőm aki szintén soványka és 16 évesen jött meg neki.
Ne izzgulj! Semmi baj sincs veled! Későn érő vagy. Ennyi :)
Hidd el jobb ez így,mintha a sok génmanipulált hormonos kajáktól már megjönne 9, 10, 11 évesen.
Egyébként a régieknek pl inkább az volt megszokott,h 15, 16 évesen vagy kèsőbb jött meg nekik.
Szóval te csak legyél türelmes, nyugodt és egyél sokat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!