Petefészek ciszta műtét. Valaki le tudná nekem írni, hogyan zajlik egy ilyen műtét?
Szia!
Nekem 2 hónapja volt ilyen műtétem, nekem is írhatsz, ha gondolod. :)
Lehet akkor én nagyon szerencsés vagyok, mert nálam viszonylag simán ment az egész. 3 napot voltam benn összesen, engem nem vágtak, laparoszkópia volt, így nem is voltak nagyon fájdalmaim, csak felkelésnél és lefekvésnél éreztem egy minimális fájdalmat. Kicsit ijesztőnek tűnhet a katéter meg a drain cső is, ahogy kilógnak az emberből, de csak látványra vészes, érezni semmit nem érzel. Nálam a műtét utáni felkelés volt kicsit nehézkes, mert iszonyúan gyenge voltam, de infúziót kaptam jócskán, amitől aztán erőre kaptam. És esküszöm, hogy számomra a legrosszabb az a műtét utáni torokkaparás volt és az, hogy remegett az egész testem az ébredés után, annyira fáztam. Étvágyam nem volt sokáig és itthon pihentem még napokig, de elég hamar rendbe jöttem.
Nálam a műtét előtti vizsgálatok is elég gyorsan lezajlottak. Teljesen egyértelmű volt a műtét, a bal petefészkemnél volt egy 7*5 cm-es ciszta (ez már fél éve növekedett) és a jobb petefészeknél is volt egy kicsi.
Engem a háziorvos paráztatott rá előtte az egészre, mert olyanokat mondott, hogy bármikor kipukkadhat és az "hasi katasztrófa" lenne, azonnali műtét stb. Illetve ami miatt félelmetes ez, hogy nem tudni mi vár műtét közben az orvosokra, hiszen a laparoszkópia egy feltáró műtét is egyben (biztos, hogy laparral akarnak téged is majd műteni, mert első körben így kell eljárni). És ha a feltárás során kiderülnek olyanok, amit az ultrahang nem mutat pl. összenövések vagy petevezeték elzáródás, amiket a ciszta okozott, akkor ezeket is kell műteni, ami már vágással járna. Ezek miatt is szerintem minél hamarabb ess túl a műtéten, nehogy ilyen komplikációk is előforduljanak.
21 éves vagyok és most voltam először kórházban is, szóval gondolhatod, hogy paráztam én is nagyon, de bármennyire is ijesztőnek tűnnek ezek leírva, én személy szerint sokkal sokkal jobban éltem meg az egészet, mint amilyennek képzeltem előtte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!