Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Petefészek ciszta műtét....

Petefészek ciszta műtét. Valaki le tudná nekem írni, hogyan zajlik egy ilyen műtét?

Figyelt kérdés
Bal oldalt a méhem mögött van egy 50*36 mm-es ciszta, aminek eltávolítását javasolta az orvos. Nagyon félek tőle.

2015. okt. 13. 17:58
1 2
 1/12 luna26 válasza:
Én elsősorban megtudakolnám nem e lehetne gyógyszerrel eltüntetni!Jól gondold meg válalod e!Tapasztalatból írom.Sok minden változni fog ha bele mész.Elsőnek egy sor vizsgálatra küldenek mütét elött,és ha minden oké befektetnek.Engem hétfőn fektettek be.Sokféle gyógyszerrel tömtek tele,aztán kedden én voltam az első még akkor is két vagy 3 féle gyógyszert kaptam..majd betoltak..megprobálták hüvelyen keresztül de nem ment így felvágtak.(vízszintesen.)a műtét után pár óra múlva jött két nővér megmosdattak de fel kellett kelnem elsétálni a csapig,katéter infúzió minden szép dolog lógott belölem. Iszonyatosan fájt a gyógyulás!!
2015. okt. 14. 18:38
 2/12 luna26 válasza:
Elküldték szövettanraMajd nekem fél éves gyógyszeres kezeléssel egészitették ki..van viszont gyógymód ami kicsit kiméletesebb és lehet hatékonyabb is,sajnálom hogy utólag nem tettem án is más kép..
2015. okt. 14. 18:44
 3/12 A kérdező kommentje:
én is ezektől a csuda jo dolgoktol félek a legjobban ;( nem tudom mi tévő legyek, nagyon szeretnék babát de nem tudom vállaljam e be a ciszta mellett vagy egyszer vegyék ki és utánna azt :( nem tudom mi tévő legyek :(
2015. okt. 16. 10:38
 4/12 luna26 válasza:
A cyszta mellet biztosan nem lehet baba azt elöször kezelni kell. Én is azért válaltam be a műtétet mert nagyon szeretnék én is babát.még mindig sehol :-( pedig már elvileg minden renben :-/ .. Azt javaslom minden képp keres fel egy endrometriosis-os klinikát vagy szakorvost!nem tudom merre felé laksz de azt tudom hogy Pesten pécsen Debrecenben van ilyen szakrendelés!akár címet is tudok adni.
2015. okt. 16. 17:46
 5/12 luna26 válasza:
De én is tudok ajánlani egy jó módszert ha tehettem volna még a műtét elött biztos inkább ezt választom bár sosem késő
2015. okt. 16. 17:57
 6/12 A kérdező kommentje:
azt megkoszonnem, minden inden infot szivesen fogadok. en teherbe estem, csak elveteltem. lehet ez volt az oka annak is? :( en is nagyon szeretnek, de nem tudom mi tevo legyek 😔
2015. okt. 16. 18:24
 7/12 luna26 válasza:
Írok üzit ott irnám le a dolgokat
2015. okt. 16. 19:40
 8/12 A kérdező kommentje:
rendben várom, hálásan köszönöm!
2015. okt. 16. 20:25
 9/12 luna26 válasza:
Irtam
2015. okt. 17. 18:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2 hónapja volt ilyen műtétem, nekem is írhatsz, ha gondolod. :)

Lehet akkor én nagyon szerencsés vagyok, mert nálam viszonylag simán ment az egész. 3 napot voltam benn összesen, engem nem vágtak, laparoszkópia volt, így nem is voltak nagyon fájdalmaim, csak felkelésnél és lefekvésnél éreztem egy minimális fájdalmat. Kicsit ijesztőnek tűnhet a katéter meg a drain cső is, ahogy kilógnak az emberből, de csak látványra vészes, érezni semmit nem érzel. Nálam a műtét utáni felkelés volt kicsit nehézkes, mert iszonyúan gyenge voltam, de infúziót kaptam jócskán, amitől aztán erőre kaptam. És esküszöm, hogy számomra a legrosszabb az a műtét utáni torokkaparás volt és az, hogy remegett az egész testem az ébredés után, annyira fáztam. Étvágyam nem volt sokáig és itthon pihentem még napokig, de elég hamar rendbe jöttem.

Nálam a műtét előtti vizsgálatok is elég gyorsan lezajlottak. Teljesen egyértelmű volt a műtét, a bal petefészkemnél volt egy 7*5 cm-es ciszta (ez már fél éve növekedett) és a jobb petefészeknél is volt egy kicsi.

Engem a háziorvos paráztatott rá előtte az egészre, mert olyanokat mondott, hogy bármikor kipukkadhat és az "hasi katasztrófa" lenne, azonnali műtét stb. Illetve ami miatt félelmetes ez, hogy nem tudni mi vár műtét közben az orvosokra, hiszen a laparoszkópia egy feltáró műtét is egyben (biztos, hogy laparral akarnak téged is majd műteni, mert első körben így kell eljárni). És ha a feltárás során kiderülnek olyanok, amit az ultrahang nem mutat pl. összenövések vagy petevezeték elzáródás, amiket a ciszta okozott, akkor ezeket is kell műteni, ami már vágással járna. Ezek miatt is szerintem minél hamarabb ess túl a műtéten, nehogy ilyen komplikációk is előforduljanak.

21 éves vagyok és most voltam először kórházban is, szóval gondolhatod, hogy paráztam én is nagyon, de bármennyire is ijesztőnek tűnnek ezek leírva, én személy szerint sokkal sokkal jobban éltem meg az egészet, mint amilyennek képzeltem előtte :)

2015. okt. 20. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!