Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet szó rákról is vagy más...

Lehet szó rákról is vagy más komoly dologról? Nagyon aggódok de biztos hogy nem engedem megvizsgálni magam!

Figyelt kérdés
Évek óta vérzésproblémáim vannak. Csak úgy tudták elállítani hogy fogamzásgátló oltást is kaptam és mellette fogamzásgátló tablettát is szedtem,ami nagyon erős hormon volt,szóval fél év után nemrég abbahagytam.Már 2 hónapja folyamatosan vérzek.A méhszájam meg van dagadva,rettentően fáj,nem tudok feltenni tampont. Az orvosok csak akkor akarnak ultrahangra küldeni ha előtte megvizsgálnak,de én azt nem hagyom. Már 2 éve szexuális életet élek ugyan,de gyerekkoromban anyukám rábeszélt hogy vizsgáljanak meg ott lent,nekem viszont ez sokk volt és azóta hallani se akarok róla.Szerintetek baj lehet ha nem vizsgáltatom ki magam?Csak egy szexuális partnerem volt,nem hiszem hogy fertőzés. Anyukám szerint méhszájseb,rák is lehet. Szerintetek? Köszi a válaszokat. 16/L
2015. szept. 16. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ha a fogamzásgátlótól elmúlt akkor leginkább hormon problémád van.Mindenképpen meg kellene vizsgáltatni magadat. Nem csak a rák okozhat nagy bajt de más is.

10 év múlva amikor gyereket akarsz oriási problémáid lehetnek. Ès nem zavar, hogy fájdalmad van és állandóan betét kell hordanod?

Ja és gondolom vérezve nem sexelsz.

2015. szept. 16. 18:02
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Meg tudlak érteni, én is 12 évesen voltam először nőgyógyásznál, nekem is akkora trauma volt, hogy azóta sem mertem elmenni. Most 21 éves vagyok. Viszont ilyen helyzetben biztos, hogy valahogy rávenném magam, mert ha súlyosbodik, és egyszercsak teszem azt elájulsz, vagy valami komolyabb bajod lesz, ígyis-úgyis meg fognak vizsgálni.

Talán érdemes lenne első körben egy pszichológussal beszélgetned, hátha tud segíteni leküzdeni a félelmeidet. Aztán irány a nőgyógyász, ne játsz feleslegesen az egészségeddel!

Jobbulást kívánok!

2015. szept. 16. 18:05
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utolsó: kicsit megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok akinek ekkora lelki sérülést okozott a nőgyógyász,mikor anyám próbált most is rávenni,alig bírtam elfolytani a sírást :/

2015. szept. 16. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Ne hülyéskedjél. Én is 9 évig nem mentem nőgyógyászhoz, mert hülye gátlásos vagyok. 1 évvel ezelőtt találtam nagyon jó orvost, akinél már legalább 8-szor voltam az 1 év alatt és műtött is, mert jóindulatú méhdaganatom fejlődött ki. Azért kerestem fel, mert babát terveztem/tervezek. És ugye akkor muszáj. Mostmár nem bánom. Most is félek amikor megyek, de mégis tele vagyok iránta hálával és bizalommal, mert nagyon jó orvos, és örülök, hogy rátaláltam. Szóval azt mondom, szedd össze magad!
2015. szept. 16. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Az nem állapot hogy 2 hónapja vérzel. Muszáj elmenned. Akár keress doktornőt, ha férfihez nem akarsz. Bár én végül férfit választottam. (A 9 év kihagyást megelőzően mindig nőhöz jártam). Szóval, keresel egy dokit, összeszeded magad úgy mint én, és elmész. Magánrendelésre menj, én is azt teszem.
2015. szept. 16. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
Nekem öt évesen volt hüvelyi és végbélplasztikám egy sérülés miatt (beleestem egy vasrúdba), én is rettegek a nőgyógyászoktól. Sajnos viszont sok problémám van, pl idén már másodszor vérzek két hónapja, az elsőt is csak műtéttel tudták elállítani, lehet hogy most is ez lesz. Idén már kétszer volt pánikrohamom is, az egyik a műtét után, a másik egy vizsgálat után. De muszáj elmenni. Keress egy jó dokit, akiben megbízol, nekem csak ez segít. Ismer az orvos névről, arcrol, tudja mi a bajom, tudja, hogy rettegek tőle, így mindent úgy intéz, hogy a legkevésbé legyen kellemetlen. Én már szültem is, nah az sem volt egyszerű, de a dokimmal átvészeltem azt is. Ha meglát a doki, már készíti a pohárvizet, a vicceit, amivel ektereli a gondolataimat és elmondása alapján magában ilyenkor gyorsan elmond egy rövid imát, hogy ne ájuljak el megint, bár a rekordot én tartom nála. Azzal viccelődik mindig, hogy még a feleségére sincs olyan hatással mint rám, mert én szó szerint eszem vesztem tőle. Ne halogasd a dokihoz menést, ki tudja mi a baj. Ráadásul ennyi vérveszteségtől vérszegény is vagy valószínűleg. Ez nem játék, kutass orvos után és megoldás után. Ha nem szimpatikus a doki, akkor menj másikhoz, de ne várj!
2015. szept. 16. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha már két éve élsz szexuális életet, ki vagy tágulv annyira, hogy ne fájjon a vizsgálat. Én még szűz voltam, mikor először mennem kellett, mert iszonyú erős vérzéseim voltak, nekem is fogamzásgátlót írtak fel rá (használt is). Mióta nem vagyok szűz, alig érzem a nőgyógyászati vizsgálatot, még a rákszűrést is. Hidd el, ha egyszer túl leszel egy vizsgálaton, eltűnik ez a félelem. Márpedig mindenképpen túl kell tenned magad rajta.
2015. szept. 16. 21:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem a fajdalomtol felek,hanem a gondolattol hogy hozzam nyul mas a baratomon kivul. Koszonom a tanacsaitokat,kicsit megnyugodtam hogy sokan nagyon rossz helyzetben van nehany no a vilagon.Mutetem meg nem volt,a szo hallatan is rosszul leszek. Nagyon nehezen birom az orvosi dolgokat de megegyszer koszi a segitsegeket.
2015. szept. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!