Miért nincs még meg? További info lent (13/l)
14-et ha betöltötted akkor mindenképpen el kell menni orvoshoz és vizsgálatot folytatni.
Habár ha esetleg növésben is nagyon le vagy maradva akkor már most sem ártana, mert az erös növekedési probléma lehet hormonális is.
12-15 éves kor között normális az elsö menstruáció.
Nekem teljesen átlagos volt 13-ik szülinapom elött jött meg.
Még várhatsz vele, nyugi:)
A nemi érést befolyásolni nem tudjuk. Mindenkinél más.
Nálunk az első lányomnak 11 és fél évesen jött meg először. A második elmúlt 12, még semmi.
Én anno 13 éves voltam. Barátnőm 15, amikor jelentkezett az első menstruációja.
Én 13 éves és 7 hónapos voltam, 8. eleje volt... Inkább ne várd, majd úgyis megjön. Ne kívánd, mert csak idegeskedni fogsz ,hogy átázol és nem tudsz sehova elmenni azokon a napokon nyugodtan. Legalábbis velem ez van. Sokaknak görcösöl a hasuk és rosszul vannak, szerencsére nekem egyelőre nincs ilyen problémám.
16/L :)
Nyugi, nem lehet befolyásolni.
Nekem 11 évesen volt az első, oszttarsamnak már 10 évesen volt. De ismerek olyat akinek 14 évesen volt az első. 16 eves korodik bármikor megjohet. Van olyan akinek mar 7-8 évesen van, ritka, de van. Van olyan aki akinek csak 16 eves korára jön.
Ne ijedj meg! Nem is vmi kellemes dolg, leszakad a hátad, a betetedtol olyan mintha pö csöd lenne, faj mindened, vki folyton sírni akar, vkinek a keze remeg stb. Szal a helyedben nem várnám.
Igazából ne izélj ezen, örülj amig nem kell számolgatni a napokat, hogy mikor menjetek nyaralni, Balatonra, fürödni simán.
Én harmadikban már menstruáltam, nem vártam túlzottan, és a mostani nyaramat is egész szépen elrontotta :"D
Légy boldog, hogy egy dologgal kevesebb kellemetlen dolog van az életedben.
Igazából, ha eddig nem volt semmi arra utaló tüneted, hogy baj van a hormonjaiddal, akkor már nem is lesz szerintem problémád a menstruációval, petefészkeddel, méheddel.
Még van rá 3-4 éved, nem ciki egyáltalán :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!