Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha én Budapesten és környékén...

Wolferl kérdése:

Ha én Budapesten és környékén közlekedem, akkor elég, ha megveszem az éves Pest megyei 5000 ft-os matricát, nincs további tennivalóm, utána egész évben járhatok-kelhetek kocsival bármely útszakaszon?

Figyelt kérdés
És ezt hol lehet megvenni legegyszerűbben online?

2015. jan. 30. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Melyik utszakaszon? Mi az, hogy 'barmely' utszakasz?

PEST MEGYEBEN ervenyes a matricad. Megvan hol van Pest megye vege? Na, annak a hataraig ervenyes, plusz a budapesti szakaszokon, ertelemszeruen.

2015. jan. 30. 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:
2015. jan. 30. 14:53
 3/5 Beviz Elek ***** válasza:

30 napja vezették be a módosított útdíjrendszert, az elmúlt 45 napban mindenhol erről beszéltek az újságtól, tv-től, facebooktól kezdve a mucsaröcsögei vénasszonyokig. Számomra hihetetlen hogy sokaknak ennyi idő alatt nem sikerült megérteni és a mai napig naponta többen felteszik ezt a kérdést itt.

A másik fele: igen, ez az oldal azért van hogy kérdezz, aki tud válaszol. Viszont nagyon idegesítő hogy ennyire életképtelen emberekkel vagyunk körülvéve ebben az országban. Csodálom hogy egyedül ki tudod törölni a feneked. Vagy tévedtem?

A válasz: megveszed a Pest megyei éves matricát és utána PEST MEGYÉBEN minden fizetős útszakaszon mehetsz. Ha elhagyod a megyét és fizetős szakaszon tennéd, akkor venned kell egy 10 napost.

Ha eddig (2015-ben) használtál fizetős szakaszt matrica nélkült, akkor bemész személyesen és kb 6500 Ft-ért veszel éves megyeit. Ha nem használtál, akkor felmész a honlapjukra és veszel ott.

(segítek: GOOGLE)

2015. jan. 30. 15:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy képtelen vagyok információt gyűjteni az internetről, hanem egyszerűen csak szerettem volna hallani egy átlagember szájából, mintegy megerősítésként, amit egyébként egyedül is kiderítettem. Hiszen a kérdésemben benne is volt részben a bátortalan válasz, nevezetesen, hogy ezt tudni vélem, csupán megerősítésre volt szükségem. Ezt sokan nyilván a barátaiktól és ismerőseiktől kapják meg élőszóban, sajnos nekem nem volt alkalmam kommunikálni senkivel az útdíjról, ezért jóhiszeműen kértem itt segítséget. De bevallom, kioktatásra, felelősségre vonásra, dorgálásra és sértegetésre nem számítottam. Ez volt az utolsó alkalom, hogy használtam ezt az oldalt.
2015. jan. 30. 15:41
 5/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Pest megyében bármely útszakaszon közlekedhetsz a pest megyei matricával. Illetve holnaptól jön az a módosítás, hogy nem az utolsó pest megyei lehajtóig érvényes autóúton és autópályán, hanem a megyehatár utáni első lehajtóig.

Persze a "bármely útszakasz"-ba így sem tartozik bele a külön engedéllyel használható utak illetve a magánutak. És ugye az 5000F-os matrica is csak a személyautókra vonatkozik.

2015. jan. 30. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!