Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért ennyire drága az intimke...

Miért ennyire drága az intimkehely? Mi kerül 6000-14. 000ft-ba egy kehely-formára öntött orvosi szilikonban és egy tartó szütyőben?

Figyelt kérdés

Ennyire drága az orvosi szilikon és a legyártási folyamata?

Nagyon szeretném kipróbálni, de nem értem miért ilyen drága.

2015. szept. 9. 04:07
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

én dolgoztam műanyag gyárban,ott nem nagyon kellett ügyelni a higiéniára,úgy tapogatta mindenki végig a termékeket,hogy a wc-ben szappan se volt stb..cigizni is ki lehetett menni. na meg a gépek még kb a szovjet időkből készülhettek,csak úgy folyt belőlük a gépolaj.na most valami kis műanyag tálnál tökmindegy,úgyis elmosod otthon.

de azért egy olyan dolognál amit az ember magába helyez én elvárom hogy kiemelten ügyeljenek a tisztaságra és a sterilségre.

valószínű ez is dob az árán,és szerintem az,hogy megtehetik,mert aki erre szánja el magát,az úgyis úgy van vele hogy nem kell több tampont,betétet venni, megéri a befektetés,akkor is ha drágább

2015. szept. 9. 05:34
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

A költség nem csak "orvosi szilikon és a legyártási folyamat", hanem ennél sokkal több.

Elöször is kell egy gyártó üzem (bérleti díj), gépsorok (beszerzési+karbantartási költség, megfelelö gyártási terv (tervezési/fejlesztési díj), a gépsoron dolgozók költsége (bér, szociális kiadások), az irodai és egyéb dolgozók bére, anyagbeszerzés (nyersanyag ára, szállítási költségek), alapanyagok raktározása, a késztermék kiszállítása, raktározása, adók, stb.

2015. szept. 9. 07:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

- Nem annyira elterjedt, hogy óriási mennyiségben tudják gyártani. Leginkább ezért.

- Elkérhetnek ennyit érte, hiszen nem egyszer használatos, stb. Másodlagosan ezért.

- A legyártási folyamat, a minőségi elvárások és előírások, különféle engedélyeztetések, ellenőrzések, stb... - bár ennyit azért nem dobna az árán önmagában, de azért ez is biztos valamit.

2015. szept. 9. 13:58
 4/7 A kérdező kommentje:

Értem, hogy mindenki azt gondolja, hogy egyszer megveszi és nem kell több tampont és betétet használni.

Hiszen, akkor is ezt gondoltuk, mikor tini korunkban áttértünk a betétről a tamponra...

Aztán nem így lett!

A tampon szivárgot, továbbra is kellett alá betét is...

Ha az intim kehellyel is így járok, nem igazán éri meg megvenni ilyen magas áron!

Egy doboz tampont megveszek 700ft-ért és van benne 10-12db szövet tampon.

Ez meg EGY darab orvosi szilikon 6000-14.000ft ért.

A pofátlanság határa, hogy még a nőiességból is pénzt akarnak csinálni. :((((((

Én nem tudom hova tenni a menstruációmat, akár veszem tampont, betétet, kelyhet, akár nem. Akkor is van!

2015. szept. 9. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ha a tampon szivárog, akkor vagy a mérete nem megfelelö, vagy rosszul teszed fel (vagy túl sokáig hagyod benn).

Nekem - annak ellenére, hogy igen erös a vérzésem - még soha nem szivárgott ki semmi. Csak megfelelöen kell alkalmazni.

2015. szept. 9. 18:50
 6/7 anonim válasza:
88%
A tampon nem szivároghat, ha igen, akkor kisanyám, valamit nagyon elcsesztél...
2016. jan. 10. 16:47
 7/7 anonim válasza:
51%
Egyébként csak simán, extra haszonnal dolgoznak. Ugyanaz ebayen, aliexpressen, úgy kb 500 ft. De az itthoni viszonteladók is ugyanonnan szerzik be, erre nyugodtan mérget vehetsz, nem jobb minőségű azért, mert drágább.
2016. jan. 10. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!