Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba miatt lkéshet a...

Hüvelygomba miatt lkéshet a menstruáció és esetleg lehet szagosabb a vizelet az átlagosnál?

Figyelt kérdés
Szóval az lenne a problémám, hogy egy ideje pontosabban egy éve volt kb. hüvelygombám tehát tavaly szeptemberben, viszont előtte való nyáron is előfordult, de sokkal enyhébb tünetekkel, mert akkor szemptemberben már canesten kombit kellett használnom, vagyis a tablettát is, ami végülis két-három nap alatt helyrehozta a dolgokat, viszont utána több mint két hetet késett a menstruációm, amit nagyon furcsálltam hiszen kb. 12 éves korom óta megvan most 18 vagyok és soha nem késett, körülbelül az első alkalom óta rendszeresen megjött, mármint úgy értem hogy nem késett hogy ilyen 3-4 napnal nem többet. Aztán most szombaton voltam fürödni strandon barátnőmmel, és vasárnap már éreztem reggel hogy valami nem oké, aztan mára már rendesen fáj is, tünetek olyanok mint a múltkor, akkor is égő érzés, érdekes hogy folyasom nincsen, az akkor se volt, inkább vizeléskor fáj, illetve csíp, ez múltkor is így volt, de elmúlt a tabletta szedésével,viszont most még arra lettek figyelmes hogy szokatlan szaga van a vizeletemnek. Megint elkezdtem a mai nappal a canesten kombi kúrát, kenegetni már tegnap kenegettem, sőt már kb. 1,5 hete is voltak hüvelygombára utaló tüneteim és amiatt is kenegettem már magam canesten krémmel, csak aztan nem voltam itthon és elfelejtettem magammal vinni. Barátom van, de még szűz vagyok, egyszer amúgy ra is gyanakodtam hogy esetleg tőle kaphattam el valamit, vagy nem mosott rendesen kezet, de akkor is csak külsőleg volt 1-2 napig tartó viszketes, és amúgyis ő is nagyon odafigyel a higiéniára ezért nem hiszem hogy ő lenne a ludas, és még akkor amikor először volt nagyon durva hüvelygombám még nem voltunk együtt. Szóval az lenne a kérdésem hogy ez a szagosabb vizelet normális-e vagy kezdjek el aggódni?
2015. aug. 17. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyrészt az ilyen gyakori hüvelygomba ebben a korban nem normális, rendesen ki kellene kezeltetni. Másrész a szagos vizelet mit jelent? Erősebb a szaga, vagy büdös? A szokatlan szag fertőzés vagy gyulladás lehet, menj el orvoshoz, vigyél vizeletet is vizsgálatra.

A menstruáció pedig akár ki is maradhat gombás fertőzés miatt.

2015. aug. 17. 20:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Nem olyan gyakori a hüvelygombám én sem értem tavaly előtt soha nem volt pedig akkor is jártam strandolni :/ Egy éve volt hogy canesten kombit kellett használnom, ami így néha viszketés volt, az elég enyhe és lehetséges hogy nem is gomba volt, csak valami kidörzsölte vagy nem tudom :/ Amúgy a vizelet szagot lehet csak beképzeltem, mert most már nem érzem, és már tegnap sem éreztem. Amúgy az lehetséges hogy esetleg a hüvelygombát és a felfázást keverem? Mert legutóbb is emlékszem, hogy a canesten mulasztotta el szóval gondolom hogy gomba volt, de arra is emlékszem hogy anya adott ilyen felfázásra való gyógyszert, mert ő neki is elég gyakran van felfázása:/ Szóval nem tudom igazán eldönteni, melyik mulasztotta el a problémát de valamelyik igen
2015. aug. 18. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!