Megteheti ezt az SZTK-s nőgyógyász?
Lejárt már az 1 év amióta utoljára voltam rákszűrésen, és elmentem felíratni a fogamzásgátló tablettámat, és azt mondta, hogy így nem írja fel.
Szerintem a rákszűrés nem is kötelező, meg mi az hogy nem írja fel a tablettát?
milyen kemény itt mindenki, mint a kád széle komolyan.
köszi a válaszokat
kemény?
fáj az igazság? akkor minek kérdezed?
Nem kellene ezt csinálnia,a legtöbb orvos meg sem vizsgál,ha gyógyszert íratsz csak fel még akkor sem ha először jársz nála.Háziorvossal is meg lehet beszélni hogy ő írja fel ezentúl a gyógyszert,vannak magán dokik ahol meg neten fent van már a tarifa éy ők 2000 ft-ért írják fel.
Elég szem ét a doki!Keress másikat.
Ez nem lelkiismeretesség volt hanem köcs ögség.
A fogamzásgátlót 3 havonta írják fel,3 havonta akkorn vizsgálják meg?Ne nevetessetek már meg.Az ajánlott rákszűrés meg 2-4 év ha külföldöt is alapul veszed!Ajánlott,nem kötelező!
A fogamzásgátlóhoz sokall inkább vérvételre van a hormon vizsgálata miatt szükség,mint rákszűrésre!
Vannak szűz lányok akiknek a mensi beállítása miatt kell gyógyszer ott is vérvétel van,utána meg alapból írják fel a gyógyszert kérdés nélkül.
Háziorvos is felírja vagy bármelyik ügyeleten
A rákszűréssel kapcsolatban megoszlanak a vélemények van olyan ország,ahol fiatalon csak 3 évente javasolja,szülésznő ismerősöm szerint fél évente lenne javasolt tipizálással.
Nyilván a Te érdeked,hogy évente egyszer túl legyél ezen,mindenképpen megéri a rákszűrés.
Amelyik orvos pedig nem írja fel csak ezért(mikro pl.mnálunk az sztk-ban 7-8 hétre előre lehet időpontot kapni) saját magát járatja le
Akkor még egyszer leírom, hogy mindenki értse: az, hogy az orvos mit ír fel a saját receptjére, a saját felelősségére, kizárólag az ő szakmai döntése.
A bejárónődnek előírhatod, hogy holnap mosson ablakot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!