Kell használni intim mosakodót? Annyi mindent olvastam már, hogy nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e pl- Lactacydot vagy felesleges?
Szóval ismersz pár igénytelen nőt, és már rögtön minden nő az lesz? Érdekes, nekem nem jön ki bűz a szoknyám alól.
És vajon miért volt 3 feleséged? Mert ilyen idióta vagy...
34-es
Szerintem az eletem minden pillanatat elcserelned a sajatodera :)
Íme egy nőgyógyász véleménye:
Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász véleménye:
"Szerintem - bár véleményem nem biztos, hogy egyezik az általános vélekedéssel - az intim mosakodók nagyrészt feleslegesek, inkább üzleti fogások. Arra megy ki a játék, hogy drágán eladjanak bizonyos termékeket olyan címkével, hogy ez intim testrészek speciális tisztítására szolgál, és egészségesebb a semleges, olcsó tisztítószereknél. Ha egy nő egy normál szappant vagy gélt használ mosakodásra, az ugyanúgy megteszi. A legnagyobb probléma, amit nőgyógyászként látok az a szőrtelenítés hihetetlen mértékű elterjedése. Ez ugyanis az intim régió normál baktériumflórájának védelmét is felborítja, amibe az intim mosakodók aztán besegítenek. Bármilyen szőrtelenítőt használnak, az mindig irritálja a bőrt, ront annak normál védő baktériumflóra összetételén. A borotva használatától mikrosérülések keletkeznek, a gyantának számos sérülést és akár visszatérő fertőzéseket is köszönhetünk, a kémiai szerek bőrirritáló hatása pedig egyértelmű. Az intim mosakodók ezen még ronthatnak is, ráadásul sokan félreértik, és ezeket a külsőleg alkalmazandó szereket belsőleg is használják, ami egyáltalán nem jó ötlet. A piacon kapható mosakodószerek jó részét nem érzem károsnak, csak fölöslegesnek: tulajdonképp a hüvely savas P
pH-ja és normál baktériumflórájának fenntartása, megőrzése, szükség esetén visszaállítása lenne fontos, de oda ezek a szerek alkalmatlanok, sőt, veszélyesek. A bőrének megfelelő tisztítószert pedig mindenki megtalálja. Van, akinek a normál, nem illatosított, nem irritáló, semleges baba- vagy csecsemőszappan a megfelelő, van, akinek az intim mosakodó, esetleg valamilyen egyéb gél jön be, de például az antibakteriális szappanok egyáltalán nem javasoltak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!