Tampon vagy betét? Érvek? Melyiket milyen gyakran kell cserélni? Melyik biztonságosabb?
Tampon.
Amikor kell. (Rájössz.)
Tampon + betét.
Nekem betét.
Az első 4-5 napban nekem kb óránként/félóránként, utána 3 napig már elég csak wc-re menéskor cserélni. De nekem erős a vérzésem.
Érvek:
Rögtön kijön a vér és a méhnyálkahártya darab belőled, nem "torlódik". Nekem ez elég.
Különösen fertőzésveszélyes időszakban (nyitva van a méhszáj) nem kell magamban turkálnom. Teljes fertőtlenítést úgysem tudok véghezvinni a kezemen előtte.
Ki kell próbálni, neked melyik a legkényelmesebb.
A csere a menstruáció erősségétől függ.
Ha figyelsz a tested működésére és a megfelelő időben cseréled bármelyiket, akkor mindegy. "Baleset" talán a betéttel fordulhat elő, amennyiben pl. szoknyában vagy és a bugyi gumija elenged. :-)
Egyébként a legbiztonságosabb (rázós élethelyzetekben felkészülve rá) tényleg a fentebb is írt tampon+betét kombó. De ritkán adódik olyan helyzet, hogy ne tudná az ember kicserélni időben bármelyiket, vagy már tudja, hogy melyik nap nagyon kritikus / ömlős. (már akinek van ilyen)
Én a tampont sokkal jobban szeretem. Egyszerűen nem tudom elviselni az érzést, ahogy szinte ömlik a vér. (Elnézést a kifejezésért, de szó szerint ilyen az első két napon.) Nyáron kiváltképp szörnyű kényelmetlen betétben izzadni. Nem is tudok felszabadult lenni, ha erős a vérzésem és betét van bent, mert nagyon gyorsan megtelik, és folyton cserélni kell, a szagokról már nem is beszélve... Sajnos egyszer már át is áztam, így azóta csak tampont használok.
Betétet csak a gyengébb napokon használok.
Nekem a betét. Egyszerűbb cserélni. Nem otthon vagyok napközben, és nekem a tampon csere nem olyan, amit egy nyilvános wc-ben meg tudok oldani. A higiéné sem a legjobb. A betétet tök egyszerűben ki lehet cserélni. Meg 1-2 napig nagyon erősen meg van, és betéten jobban látom, tudom, hogy mikor kell cserélni.
Persze, ha olyan van, pl. uszodai program, vagy olyan ruha, amit semmiképpen sem lehet rendes bugyival felvenni, akkor használok tampont, de ez nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!