Szerintetek ez miért van így?
Van egy "betegségem",hormonproblémám,ami igazából csak esztétikai gondot okoz.Magasabb a tesztoszteron szintem a normál értéknél,de nem sokkal,mégis elég erősek a tüneteim.Orvos szerint érzékenyebben reagál a szervezetem a tesztoszteronra mint egy átlagos nőnél.Emiatt erőteljesen szőrösödöm,ott is ahol nem kellene,kicsik a melleim,pattanásos,mitesszeres,zsíros a bőröm.
Most fogamzásgátlót szedek,így valamilyen szinten van javulás,de még mindig szőrös vagyok,és a bőröm se a legszebb.Viszont a gyógyszer miatt elég érzékeny vagyok,meg gyakran van gombás fertőzésem is,a libidóm pedig eléggé lecsökkent.
A kérdésem arra vonatkozik,hogy egy normális nőnél,akinek rendben vannak az értékei,tehát elvileg ugyanolyan az ösztrogén és egyéb női nemi hormonok szintje mint most nálam,miért nincsenek ilye problémák?Miért nagy a melle mondjuk,szép a bőre,nem szőrös egyáltalán,és kívánja a szexet?Ez azt is jelenti hogy a tesztoszteron mennyiség is rendben van.Elvileg nekem is rendben kellene lennie most már,mégis bajaim vannak :(
nagyon bonyolult dolog a hormonrendszer. igazából az okokat kellene megtalálni, hogy miért borult fel a rendszer.
miket eszel, mozogsz-e eleget, túl sokat stresszelsz-e?
a műanyag csomagolások, műanyagból evés-ivás, stb. felboríthatják könnyen a hormonrendszert. a szója is (kenyérben is sok van!), szóval ilyenekre figyelj, nézz utána, találd meg az okokat, kísérletezz egészségesebb életmóddal. meditálj, stb.Már ha a dokik nem tudnak segíteni.
egyébként ja, hát a fogamzásgátló szedése is felborítja a hormonrendszert.
nézz utána angol oldalakon a hormone disruptors, endochrine disruptors kifejezéseknek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!