Baj ha még 20 évesen nem voltam nőgyógyásznál?
Figyelt kérdés
2015. máj. 11. 00:49
1/13 anonim válasza:
Miért lenne baj? Ha nem volt rá szükséged, miért mentél volna?
2/13 anonim válasza:
Rákszűrésre akkor is járj el ha nincs panaszod.
3/13 anonim válasza:
Igen. Cytológia: a 18 évnél idősebb és/vagy szexuálisan aktív nőknél évente szükséges a vizsgálat.
4/13 anonim válasza:
Nem baj, meg nem is kötelező, de azért a helyedben én elmennék cytológiára.
5/13 anonim válasza:
Nekünk nem baj, de igen, elkéne menned.
6/13 anonim válasza:
Miért lenne baj? Gondolom vastagbél tükrözésen se voltál még például...
A túlzásba vitt "trendi" un. "egészségtudatos" kampány szerint már a menstruálás megkezdésekor kellene menni és mint ahogy egy Szuzukit, évente kell olajcserére, szervízre vinni, úgy kellene a nőket is.
Emellett a valóság az, hogy az orvosi előírások szerint is 23,24 éves korban javasolt először elmenni egy szűrésre, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
Szóval semmi baj veled, ne dőlj be mindenféle, huhogásnak.
(természetesen, ha bármi bajod lenne, akkor el kell menni!)
7/13 anonim válasza:
Persze nekünk mindegy de ne akarjunk mâr rosszat a Kêrdezőnek! Àpolóként azt tanâcsolom, hogy menj el râkszűrêsre ha êlsz nemi êletet, a mêhnyakrâk 20 êv felett a vastagbêlrâk 50 felett tâmad ês elôbbinek nincsenek tünetei. Jô kis tanâcsok olvasgatôak itt...
8/13 anonim válasza:
Nem baj, senki nem fog lecseszni stb, de az, hogy eljárj szűrésekre csak a Te érdekeidet használja nem másét. Én 2 évente járok 5 perc az egész nincs mitől félned, nem fájdalmas :)
10/13 anonim válasza:
Miért is lenne baj?
Az orvosi protokoll szerint 24 évesen, vagy a nemi élet megkezdése után kb. 1 évvel kellene megjelenned az első szűrésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!