Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ki az aki 12 évesen volt...

Ki az aki 12 évesen volt nőgyógyásznál? Hogyan bántak vele? Fájt amikor vizgálták? Milyen vizgálat volt? És miért kellet elmenie?

Figyelt kérdés

2014. júl. 27. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem voltam szerencsére ilyen fiatalon,ennyire fiatalon akkor menjen el egy kislány nőgyógyászhoz és lehetőleg van már gyermekgyógyász tehát inkább gyermek gyógyászhoz menjen , ha valóban szükség van rá,hiszen ha valami húgyúti fertőzést kap a gyerek,akkor mintát a háziorvos is tud akár venni.

A lényeg ilyen fiatal korban mindenképpen női orvost kell találni és a gyereknek elmagyarázni mi várható a vizsgálatok során mindent alaposan átbeszélni vele.

És amire figyelni kell ha nőgyógyászhoz megy egy kislány akkor nagy a valószínűsége hogy mintát fog venni tőle az orvos,tehát egy pálcikával a hüvélybe fog nyúlni,nem fáj,de nem kellemes érzés,nem fáj,csak kellemetlen hogy valaki ott nyúlkál.És szűz kislányoknál van hogy a fenéken keresztül vizsgálja meg a szűzhártyát,tehát egy ujjal szokott benyúlni,de csak ha indokolt.

Tehát nem mindegy milyen okkal megy a gyerek orvoshoz!

Ami fontos hogy egy 12 éves is lehet már nagyon is szégyenlős,tehát ha minta vételre kerülne sor az anyuka ezt tartsa szem előtt és akkor vizsgálatkor legyen távolabb,nem vagyunk egyformák,de én 12 évesen sőt még fiatalabban sem szerettem volna széttárt lábakkal anyám előtt lenni,sőt gyerek orvoshoz is már úgy jártam hogy anyu megvárt kinnt,mert nagynak éreztem magam,tehát kérdezzük meg a gyerek mit szeretne anyuka ott legyen,mert valakit megnyugtat,vagy legyen kinnt a vizsgáló ágyon kívül.Tehát a szülő ezt is beszélje meg a gyerekkel hogy a gyerek igényli hogy a szülő mellette legyen vizsgálatkor,vagy a szülő addig várakozzon a vizsgáló szobán kívül.

Sajnos sok orvos sem tartja szem előtt hogy a gyerek már szégyenlős akár a szülő előtt is,így van hogy ott is szólni kell legyen szíves a vizsgáló ágyon található függönyt elhúzni.

Az orvos áltában kedves és türelmes,de a szülővel kell jobban megbeszélni otthon hogy a gyereknek hogyan is lenne kevésbbé kellemetlen a vizsgálat.

A legjobb magánorvoshoz menni,még ha valaki felnőtt nőgyógyászhoz is megy el,mert ott az asszisztens rendszerint egy elkülönített szobában van,vagy van egy elkülönített vizsgáló ahol vizsgálat alatt csak orvos és beteg van jelen.Tehát kevésbbé kellemetlen ha minnél kevesebb ember tartozkodik bennt amíg az embert vizsgálják.

Ami fontos és jó hogy a hosszú felső viselése igen jó dolog,hiszen eltakar valamennyire,mert van ahol nincs külön vizsgáló(ahol van külön vizsgáló az orvosi szobán kívül,ott az ember teljesen felöltözve megy az orvos elé,előbb beszélget az orvossal,elmondja mi a gondja vagy miért is jött,majd az orvos megkéri hogy fáradjon át a vizsgálóba és csak ott kell majd alul levetkőznie,zokni maradhat,bugyi,nadrág lekerül).

Ahol nincs külön vizsgáló ott két dolog fordulhat elő,vagy egyből ott van egy az orvosi szobában az ágy,mindenféle függöny nélkül,tehát egyből az orvos előtt vetkőzik le a beteg,vagy a másik verzió hogy amikor sorra kerül az ember és behívják az öltözőbe hívják be ott alul le kell vetkőzni és gyakorlatilag alul semmibe az orvos elé járulni,ezért jó a hosszú felső,ki akarna alul semmibe mászkálni az orvos előtt.

De nyugi a legtöbb esetben simán behívnak az orvoshoz ott beszélgetsz és majd csak beszélgetés után a vizsgálóba kell levetkőzni.

De vizsgálatra kell menni?

Valami bajod van?

Vagy csak pusztán érdekel a téma?

2014. júl. 27. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Első válaszolónak:

Olyan helyre ne menj, ahol már levetkőzve kell a dokinak előadni a problémát vagy előtte kell vetkőzni!

Úgy pedig senki ne engedje magát vizsgálni, hogy nincs bent egy asszisztens vagy nővér.

2014. júl. 27. 19:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Van bennt asszisztens vagy nővér,de van egy vizsgálófalal elválasztott rész ahova én járok így négyszemközt tud a beteg az orvossal lenni,de az asszisztens aki rögzíti az orvos mondani valóját az hall mindent.

Én nem szeretnék úgy beterpeszteni hogy közben az asszisztens néz és lát mindent,önmagában is ciki,kellemetlen és megalázó hogy alul semmibe terpesztesz be nem kell hogy valaki még fölöslegesen odalásson.

A másik hogy ahol eddig voltam ott nem olyan asszisztensek vannak akik a vizsgálaban résztvesznek,hanem az adatokat rögzítik csak.

Pont azért megy sok nő magánrendelésre,mert ott vizsgálatkor csak orvos-beteg van jelen,az asszisztens mindent hall,tehát semmi oda nem illő dolog nem történik,csak a beteg szeméremérzetét figyelembe veszik és intimitást tudnak teremteni.

2014. júl. 28. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!