Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagy baj ha 20 évesen még...

Nagy baj ha 20 évesen még sohasem voltam nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Még szűz vagyok,és félek hogy fájna a vizsgálat,meg igazából nagyon szégyenlős vagyok és emiatt is félek.

A másik meg hogy nem tudom hogy zajlik az egész dolog,hogy ha eddig még sosem voltam akkor hogy kell bejelentkezni,stb, meg hogy fizetni kell-e,és nem fog cseszegetni az orvos hogy eddig mért nem voltam?

#ngy
2014. márc. 6. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem volt nőgyógyászati panaszod, akkor nem baj. De a saját érdeked, hogy elmenj.
2014. márc. 6. 12:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is 21 évesen voltam először, miután összejöttem a barátommal. Igazából kértem sztk-ba időpontot, ott nem kell fizetni..elmentem. Mondtam a dokinak, hogy nem voltam még ilyen vizsgálaton, igazából nem nagyon érdekelte. Sztem ha panaszod lett volna úgyis elmész előbb.

Nálunk a doki először felhúzatja a polót, melltartót megnézi a ciciket, majd felfekszel egy ágyra. lábak a tartóba...és kb. 1 perc alatt, belülről megnézi a hüvelyt (kenetet vesz a rákszűréshez stb.) kivülről megnyomkodja a hasad. Én észre se nagyon vettem.

Bár én akkor már nem voltam szűz. Te miért mennél vmi panaszod van, vagy csak úgy?

2014. márc. 6. 12:44
 3/8 A kérdező kommentje:
hát annyi panaszom van hogy már 6 napja késik,és olyan 3 hónapja volt az kb hogy 10 napot késett,meg nagyon ritkán előfordul hogy fáj lent a hasam,akkor is amikor nem menstruálok,a másik meg hogy most van barátom,és szeretnénk majd lefeküdni is egymással,és azért jó lenne tudni hogy minden rendben van-e..meg így dumáltunk erről egyik barátnőmmel,és ő így megjegyezte hogy már rég el kellett volna mennem
2014. márc. 6. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem fog cseszegetni, ha nem élsz nemi életet és nincs panaszod (vérzészavar se!), még nem késtél le semmiről.

Sztk-ban nem kell fizetni, magándokinál 10-15 ezer Ft egy vizsgálat, időpontot telefonon lehet kéni, olyankorra, amikor tuti nem menstruálsz éppen.

Akkor is szólni kell, hogy szűz vagy, ha nem kérdezi.

Szoknyában vagy hosszú pólóban menj, azt nem kell levenni, csak felhajtani, úgy nem olyan kínos.

A vizsgálat fél percig tart kb., és nincs miért szégyenkezned, annál a dokinál te leszel aznap a huszadik nő...

De ha nagyon zavar, keress nő nőgyógyászt.

2014. márc. 6. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Most látom, hogy van barátod. Szerintem akkor jobb lenne, ha először elvesztenéd a szüzességedet (óvszerrel természetesen), és után mennél dokihoz. Még így sem késel le semmiről.
2014. márc. 6. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
33%

Veszítse el a szüzességét és úgy menjen el? Megse kérdezem inkább... -.-'

Ne a barátod miatt legyen fontos hogy rendben vagy e hanem magad miatt. Ahogy írták magándoki 10-15 ezer, sztk ingyenes. Mindenképpen menj el mert a cicijeidet meg kellene nézetni hogy nincs e benne csomó, illetve a méhnyakrákszűrés is évente ajánlott. Ezeken felül ilyen korban ha a ciklusoddal zavarok vannak és pláne hogy ahogy írtad alhasi fájdalmaid, pedig szintén mindenképpen elkell menni, mert ugyanúgy lehet attól hogy szűz vagy esetlegesen egy gyulladásod akár egy felfázástól is. Tehát mindenképpen menj el szégyenlőség ide vagy oda, ha pedig szólsz a dokinak hogy még szűz vagy garantálom hogy még óvatosabban fog veled bánni.

2014. márc. 6. 13:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmiről se vagy lemaradva!

A protokoll szerint is 23 éves korod körül illene először elmenned szűrésre, de aki nemi életet él, annak megkezdése után kb 1 évvel ajánlott a rákszűrés.

Szóval nincs semmi probléma.

Első alkalommal női orvost ajánlanék neked, mert azért az kevésbé "ciki".

2014. márc. 6. 20:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, ha nincs panasz nem vagy elkésve, de az egészség az első! Válassz női dokit, elsőre az mindenképp jobb!
2014. márc. 20. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!