Keressem fel a nőgyógyászomat vagy még várjak?
Sziasztok!
Most szedek először fog.gátlót, az elsö levél a 10.napjánál tartok., Taisa 2m/0.02 . Mindennap pontosan szedem be, max 20perces eltérések voltak. Az orvosom a 4.naptól javasolta a szedését, de mivel elég kevés szokott lenni a menstruációm(tisztasági is elég, volt hormon, apc vizsgálat, uh minden rendben volt) igy a 2. Nap vettem be. A 8. Naptól kezdve barnázok és kicsit vérzek, pisilésnél semmi, hanem a fehérneműn tapasztalom a folyást. A 8. Naptól kezdve 3-4x kellett székelnem, ami lágy volt. Nem is értettem miért, mert semmi olyan ételt nem ettem ami ezt okozhatta volna, illetve napi 1,5-2orákat tornázok, és minimum 1liter vizet de inkább többet megiszok naponta. Érdemes felkeresnem a nőgyógyászomat vagy inkább várjam meg a következő hónapot? Ezek ellenére is hathat a gyógyszer? A párommal távkapcsolatban élünk, ápr. 30-án találkozunk, akkor már mehet megszakitásossal vagy mindenképp védekezzünk? Gyengithettek ezek a tényezők a gyógyszer hatását?
A fog.gátlót a.fájdalmas peteérés és menstruáció miatt kezdtem elsősorban szedni.-mielőtt bárki megszólna moért szedek távmellett:)
Elöször is nem értem, ha az orvosz szerint a 4. naptól kell szedni, akkor miért a 2. napon kezdted?
Másodszor fájdalmas peteérés és menstruáció miatt fogamzásgátlót tenni nagyon káros, mert ezzel a saját hormonszabályzást megszünteted és sokkal komolyabb bajokat okozol magadnak.
Ettöl függetlenül menj minél elöbb az orvoshoz - de ne hagyd abba a szedést -, mert ö tudja csak megmondani, hogy mitöl vannak a problémáid.
Ha így reagál a szervezeted akkor másik lehet jobb lenne. A hasmenés ha 3 órán belül jelentkezik a gyógyszer bevétele után akkor nem biztos a hatása. Utána 7 napig nem teljesen vagy védett. Ha ilyen panaszaid vannak akkor használjátok óvszert mellé, az a biztos.
Egyébként nekem az amúgy 4-5 napos menzeszem két hétig tartott a fogi gátlótól. Volt sok más panaszom is így el is hagytam egy hónap után. Nem mindenkinek válik be.
De lehet kísérletezni másik fajtaval.
Azt azért tudnod kell, hogy ha később el fogod hagyni a gyógyszert, ugyanúgy fájdalmas lesz megint a peteérés és menzesz.
1: Azert kezdtem el a masodik nap szedni, mert a betegtajekoztato szerint akkor os el lehet kezdeni, es mivel keves a menstruaciom feltem, hogy a 4.napig nem fog kitartani, igy bevettem.
2: Az elso szunetemnel nem tartok meg, amikor a párommal talalálkoznék, akkor lenne az első levelemből az utolsó szem, ami több mint két hét múlva lesz esedékes. Irtad a 7napot, de mivel a talalkáig ugye meglesz a több mint 2hét akkor is gumizzunk vagy már megszakitásossal lehet?
A dokim barátnőmnek mondta(én erre elfelejtettem rákérdezni) hogyha nem a 4.napon veszem be, aklor előforsulhat pecsételés. Így most kicsit összevagyok zavarodva, hogy hivjam e miujsag vagy varjam e meg a kovetkezo honapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!