Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betokosodott/benőtt szőrtüsző...

Betokosodott/benőtt szőrtüsző a szeméremdombon. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Borotválkozás után pár nappal egy naaaagy dudor jelent meg a szeméremdombomon. Azonnal sejtettem, hogy benőtt egy szőr, viszont sajnos már nem tudtam kihúzni, eltűnt.

Pár nap múlva a dudor még nagyobb lett, és ha megnyomom, nagyon fáj.

Megpróbáltam steril tűvel kifakasztani, és megkeresni a szőrszálat, de csak sötét vér, és egy kis genny jön belőle.

Nagyon félek, még tini vagyok, azt sem tudom, milyen orvoshoz kell ezzel menni, ha kell egyáltalán, és van-e erre házi praktika. Elmúlik-e magától?

2015. ápr. 7. 20:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
9-es! A tűz lángja sterilizál! Nem tudtad? Nézzél már utána, vagy kérdezzél meg egy magadtól okosabbat!
2015. ápr. 7. 20:31
 12/16 anonim válasza:
62%

Nekem is hasonló problémám van.

Viszont én már próbáltam a párakötést, és azt is, hogy megkeresem a szőrszálat, de nem jött össze.

Ha most elmegyek sebészetre, és megcsinálják ezt a procedúrát, akkor szerintetek másnap már lehet nemi életet élni?

(A párom külföldön dolgozik, 3 havonta tud hazajönni, és csütörtökön jön.)

2015. ápr. 7. 20:35
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
12-es! Hát, a sebészeten igencsak meg fognak gyötörni. Kár, hogy korábban nem próbáltad meg kiszedni a szőrszálat, már rég túl lennél rajta! figyelgetni kell, és ha úgy látszik, hogy a szőrszál belefúródik a bőrbe, akkor nem kell vele várni, azonnal ki kell fordítani a bőr alól, és úgy kell hagyni, nem kell kihúzni, utána már szépen fog nőni tovább.
2015. ápr. 7. 20:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Mivel írod, hogy egy nagy dudor keletkezett, és még nőtt is, én azt javasolom menj el a sebészetre. Ott szakszerűen, sterilen megoldják a problémádat. Nehogy még nagyobb bajt csinálj magadnak.
2015. ápr. 7. 20:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Elmentem ma a sebészetre, tűvel megszurkálta a doktorúr, azt mondta, hogy egyenlőre próbáljuk ki a párakötést, és ha nem múlik el 2-3 napon belül, akkor fel kell nyitni.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

2015. ápr. 8. 13:50
 16/16 anonim ***** válasza:
A legjobbat tetted magadnak, amit lehetett.
2015. ápr. 8. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!