Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Magán nőgyógyásztól el lehet...

Magán nőgyógyásztól el lehet kérni a vizsgálati eredményt?

Figyelt kérdés
Leírom kálváriám: 2013 januárban még sztk-ba jártam rákszűrésre. Ott, mint előtte mindig, minden rendben volt, p2-es lett a citom, de hpv gyanúm volt. Mondták,hogy fél év múlva menjek vissza. Na, én ezt nem vártam ki, elmentem egy magándokihoz áprilisban,aki látott már eetfehér hámot a méhszájamon,levette a citot, azt mondta, ha gond van, hív. Mellesleg volt egy kis cisztám, ami miatt fél év múlva visszarendelt. Elmentem fél év múlva egy másik dokihoz, mert az előbbi nem volt szimpatikus, kicsit nyájas, negédes volt számomra. Ő megnézte a méhszájam, minden oké, nagyon szép,ciszta nincs, de rákszűrést nem csinált,mert azt mondta, ha gond lett volna, a másik tuti felhív. Ez volt 2013 októberben. 2014 decemberének elején elmentem rákszűrésre az októberi dokihoz, ott is minden rendben, p2, de megint be volt ikszelve a hpv gyanú.Kérdezte, h volt ilyenem már? Mondtam, h igen, kb 2 éve. azt mondta, h a citológus nem is írt rá semmit, azt sem, hogy ismétlés, menjek vissza pár hónap múlva mindenképp, de egy évnél hamarabb,illetve,ha vmi furi van, akkor azonnal. Azon agyalok, hogy elvileg akkor mikor először mentem magándokihoz, akkor már nem kellett semmi bajomnak lennie, mert akkor csak visszaszólt volna.(remélem!!!)Viszont akkor ez egy új fertőzés(nem voltam azóta senkivel, habár volt egy srác,akivel volt ez+az,de nem feküdtünk le) Nagyon bízom benne, h nincs ez ott 2 éve...Most mégsem hagy nyugodni...honnan szerezhetném meg az akkor leletem, hogy biztos legyek benne,hogy akkor és ott semmi nem odaillő nem volt? Bízzak csak, ha már fizettem neki, akkor szólt volna? Most már k**vára félek...
2015. jan. 22. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát még akkor kellett volna felhívnod és elkérned a leletet.

De egyébként ezen már felesleges parázni, az számít, ami MOST van. Rákos azóta se lettél ezek szerint, a HPV gyanú meg ott van, azzal foglalkozni kell.

2015. jan. 23. 10:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Már nem nagyon tudsz mit csinálni -

Menj el még egyszer ismételtesd meg a vizsgálatot és kérd el annak az eredményét

2015. jan. 23. 12:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld! :) Persze, visszamegyek ellenőrzésre, csak azon agyalok, h ez még az a fertőzés, ami akkor volt, vagy újabb. Mindenesetre tényleg mindegy,hogy mi volt akkor, sztem csak felhívott volna, ha gond van. Telefonálni meg azért nem telefonáltam,mert azt mondta, mikor megkérdeztem, h hívjam -e, h nem,majd ő jelentkezik, ha van vmi. Ha nincs semmi, akkor nem hív. Csak annyi felelőtlen orvosról hallani. Amúgy meg volt, aki azt mondta, hogy a hpv gyanú igazából lehet vmiféle gyulladás miatt is. Na, ezt majd kideríti a kontroll
2015. jan. 23. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!