Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy lehet legyőzni a nőgyógyá...

Hogy lehet legyőzni a nőgyógyásztól való rettegést?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24 éves vagyok és még nem voltam nőgyógyásznál, mert valami brutális módon félek tőlük. Jobban, mint a fogorvosoktól, pedig tőlük is félek, meg úgy általánosságban az orvosoktól. De a nődokitól a legjobban.

És most szépen vissza is kaptam az élettől, amiért eddig nem voltam, mert el kellett mennem teljes hasi ultrahangra, és kiderült, hogy van bennem egy 13x11x4 centis, egy 6 centis és egy 5 centis ciszta, és az egyikben van egy "septum", amiről nem tudom, mi lehet.

A leletemen az áll, hogy "Vs. ovarialis eredetű, jelentős méretű cystosus képletek (dermoid cysták? endometriomák?), melyeknek megítélésére nőgyógyászati konzílium szükséges!" Vagyis kénytelen leszek nőgyógyászhoz menni... Hogy győzzem le a félelmemet? Csak ha belegondolok, hogy nekem "ott" nyúlkálnak, meg fémcuccokkal matatnak, kiráz a hideg és elfog a rettegés.

Ha meg kiír a doki laporoszkópiára... Már most rémképeket látok.

Az sem tud megvigasztalni, hogy "jaj, hagyd már, ezerfélét lát naponta, nem tudsz neki újat mutatni", mert nem azzal van a bajom, hogy látja (na jó, azzal is), hanem hogy ott matat.

:(

2014. aug. 27. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:

A félelmet legjobban úgy győzheted le, ha megteszed, amitől félsz, és rá fogsz jönni, nem annyira nagyon szörnyű. Mindenképpen fontos lenne,hogy elmenj nőgyógyászhoz, főleg, hogy konzílium kellene. A cysták nem szörnyű dolgok, de tudnak problémákat okozni, ha például túl nagyra nőnek, vagy nem megfelelő helyen vannak.

Esetleg kérdezz utána annak a nőgyógyásznak, akihez menni szeretnél, hogy milyen, mennyire érti a dolgát, stb. akkor máris kevésbé fogsz félni. Lehet női nőgyógyászt is választani, ha a férfi nőgyógyászokkal van a gond. Fémeszközt nem fognak feltétlenül használni. Mindenképpen meg kellene barátkoznod a gondolattal, hogy elmenj, mert néha nem árt egy méhnyak -kenetet levetetni, a méhnyakrák miatt, ugyanis az, hogy valaki fiatal, még nem jelenti azt, hogy biztosan nem lehet semmi baja. A vizsgálat maga egyébként viszonylag rövid ideig tart, nem fájdalmas, de ha mégis félsz, gondolj arra, hogy magadért teszed, az egészségedért, és hogy bátor vagy, és igen is meg tudod tenni, mert muszáj! Hajrá!

2014. aug. 27. 22:25
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, aranyos vagy :')

Nem azzal van a baj, hogy férfi, sőt, akkor már inkább férfi legyen, mint nő. Leginkább azért, mert a férfiakkal mindig jobban megértetem magam és könnyebben kijövök velük, a nőkkel meg alapból "bajaim" vannak. Legalábbis a legtöbbel nem jövök ki jól, csak néhányukkal.

Egyik barátnőm nőgyógyászához fogok menni, mert ő agyondícsérte, hogy nagyon profi a pasas, rendes, jófej, meg minden. Ma délután sajna nem értem el, holnap megint megpróbálom felhívni (én hülye, ma délután voltak a magánrendelései valószínűleg azért nem vette fel, csak később néztem meg).

Szóval mindenképpen elmegyek, mert muszáj, de olyan ijesztő...

2014. aug. 27. 22:35
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Hát az egyik ciszta jó nagy (13x 11x 4 cm)

Tíz centis -

Nem tudna valaki elkísérni?

2014. aug. 27. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
De elérzéstelenítik nem?
2014. aug. 27. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Ha "ovariális eredetű", akkor a petefészekből indul(nak) ki -
2014. aug. 27. 22:40
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

de egyébként van panszod?

Vagy hogy jöttek erre rá, hogy neked ekkora cisztáid vannak? Fájt a hasad?

2014. aug. 27. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt Megkérdezhetem, hogy a sajat testedet es nőiségedet mennyire fogadod el? Eltel már nemi életet? A kulcs még ha sallangnak is hangzik, önmagunk, a testunk elfogadásában van. Természetesen nem kellemes egy idegen előtt kitarulkozni. De az ember jozan ésszel felfogja, higy muszáj. Abbol, higy a nőkkel nehezen találod a hangot, nekem a noiseggel, nemi szerepek elfogadásával lévő nehézség jön át.
2014. aug. 28. 08:18
 8/10 A kérdező kommentje:

Úgy derült ki, hogy az üzemorvos megnyomorgatta a hasam, és nem hitte el, hogy nem vagyok terhes, neki teljes hasi ultrahang kellett. Ennél derült ki, hogy mi is a helyzet.

Ma elértem a nődokit, kértem időpontot. Párom meg az a barátnőm fog elkísérni, aki ajánlotta ezt a dokit.

Volt már, hogy fájt a hasam, de csak menzesz első napján szoktam görcsölni (11 éves koromtól van ez), illetve az utóbbi időben néha megfájdult már a hasam akkor, amikor hajlongós munkát végeztem (melóban pakoltam, porszívóztam), de lekönyveltem, hogy csak "beszorult a levegő", mert néhány percre rá el is múlt, csak ki kellett egyenesednem. Persze valószínű, hogy az öv/nadrág vágott be a hasamba, nyomta meg a nagy cisztát és azért fájt.

A saját testemmel nincs bajom, a nőiességemel sincs, rendszeres nemi életet élek. A nőkkel azért találom meg nehezebben a hangot, mert... hát egy kicsit nyers a modorom, meg a humorom, amit a férfiak nem szívnak mellre, maximum visszaoltanak valamivel, a végén meg jót röhögünk, viszont a lányok/nők egy-egy ilyennél megsértődnek. De nálunk ez ilyen "családi vonás", mert Anyám is a pasikkal jobban szót ért (buszvezető volt, főleg férfi kollegákkal, ő úgy mondja, hogy "fiúsítva" volt a munkahelyén :D), meg a húgom is ilyen.

Már nem félek annyira :)

2014. aug. 28. 11:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy már oldidik a felelmed😊 A fiussag hátterében is van egy kis szerep elutasítás, mert ezek szerint a férfias tulajdonságokkal, vonásokkal könnyebben azonosulsz, mint a noiekkel. A félelem természetes, az irracionális félelem mögött azonban vannak lélektani dolgok, amiket nem art megismerni. Ha egyszer kesz időd es kedved, illetve ha a felelem olyan fokú m, higy akadályoz, akkor érdemes szakember segitseget kerni. A te esetedben ha a doki személyisége passzol a tiédhez, akkor biztos vagyok benne, higy ikdodni fog ez az egész.
2014. aug. 28. 12:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Oldódni fog
2014. aug. 28. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!