Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van erre megoldás?

Van erre megoldás?

Figyelt kérdés
Magas a tesztoszteron szintem,ennek tüneteként erősen szőrösödöm már elég kicsi korom óta,12 éves korom óta körülbelül.Végig jártam már az orvosokat ez ügyben,kivizsgáltak és nem találtak semmi rendellenességet.A szőrösödésre fogamzásgátlót kaptam,illetve kozmetikai kezelést javasoltak.Nagyjából 2 évig szedtem a fogamzásgátlót,aztán abba kellett hagynom,mert az utóbbi időszakban mindig candidám volt,ami még most is tart sajnos hogy már nem szedem.Azóta viszont jobban szőrösödöm,az államon,nyakamon is megjelentek fekete szőrszálak már :( Nagyon el vagyok keseredve.Így "meg se érte",hogy abba hagytam,mert a candida még mindig nem múlt el.Gondolkozom,hogy újra elkezdem szedni.De ha esetleg újra abbahagynám évek múlva,akkor még jobban szőrös leszek?Ez egy ördögi kör,amiből nincs megoldás :(
2015. jan. 21. 09:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Érdekes mert én a fogamzásgátló tabletta miatt szőrösödtem ki.

De hiába szeded, mert mindig lesznek évek amikor abba kell hagyni a szedését, vagy egy bizonyos kor után már veszélyes, mert trombozis esélye fennállhat.

Ha nincs más megoldás akkor marad a végleges epilálás, ami nem olcsó, de részben csökkenti a szőrszálak számát, ugyanis a végleges epilálást lézeresen csinálják ami magát a szőrtüsszőt "öli" meg, és ott többé nem nő ki szőr.

VAgy ott van a gyantázás, szőrtelenítő krémek használata: Orvosok nem tanácsolják mert hosszabb távon nem tesz jót a szervezetnek a sok vegyszeres anyag.

Vagy marad a borotválás: Tév hit, hogy ha borotválod szőrösebb leszel. Mivel minden szőrszál a szőrtüsszőből jön ki, ami ugye a bőröd alatt van, azt borotválással sosem tudod megsérteni. A szőrtüsszők száma nem növekszik mert borotválkozik valaki. Csak azért tűnik olyannak mintha szőrösebb lenne az ember, mert a szőrzet is kopik, és a levágott szőr vastag része jön felszínre ami még nem kopott vékonnyá.

2015. jan. 21. 09:44
 2/4 anonim ***** válasza:

És nincs más megoldás a fogamzásgátlón kívül?

Nem lehet csökkenteni a tesztoszteron szintet.

Én azért elmennék még további orvosokhoz is, hátha kiderül, hogy mitől magas. És akkor nem csak az eredmény kezelnék, hanem az okot.

Egyébként én inkább nem szedném a fogamzásgátlót, nekem sok problémát okozott. Teljesen lecsökkent a libidóm, állandóan nőgyógyászati problémáim voltak. De ahogy abbahagytam, rendeződtek a dolgok.

Én is a végleges szőrtelenítést ajánlom, feltűnőbb helyeken, pl. arc.

2015. jan. 21. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Túlsúlyod ill. rendszertelen menstruációd is van esetleg?

Ha igen akkor szinte biztosra veszem így látatlanba is, hogy inzulin rezisztenciád ill. PCOS-ed van.A kezelése elég összetett, kell hozzá jó belgyógyász (diabetológus)és jó nőgyógyász is.

Kellene egy átfogó laborvizsgálat és egy terheléses cukorvizsgálat is, amikor nem csak az éppen aktuális vércukrodat nézik meg, hanem az inzulinszintet is.

A fogamzásgátló tabletta nem megoldás. Valamicskét enyhíthet a tüneteken, de meg nem szünteti a kiváltó okot. Ne kezd el újra szedni és főleg ne csak úgy, magadtól, orvosi előírás nélkül.

Legelőször szerintem egy endokrinológus orvoshoz kellene fordulnod, ahol szintén vérvétel útján kiderítik, hogy úgy amúgy a hormonháztartásod rendben van e. (pajzsmirigy, mellékveskéreg, stb.)

Amit addig is tehetsz az annyi, hogy odafigyelsz az étkezésre, naponta 5-ször eszel, kevesebbet, és tartasz egy olyan étkezési szokást nagyjából, mint egy cukorbetegnek kell.

A másik fontos dolog az a rendszeres sport, mozgás.

2015. jan. 21. 10:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Nincs túlsúlyom,és rendszeres a menstruációm is.Voltam vérvételen is,minden rendben volt,kivéve a tesztoszteron.Szedtem szterodiokat 5 napon át,újból vérvétel,ultrahangon is voltam,így a PCOS is ki van zárva.Vércukorszintem is teljesen rendben van.Ezért írtam,hogy nem tudják mi lehet a gond,mitől magas a tesztoszteron szintem :(
2015. jan. 21. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!