PCOS betegek! Nektek van valami bőrproblémátok?
Spontàn kelloiddal kezelnek 7 éve. A mostani orvos gyanakszik, hogy PCOS-s vagyok és ha azt meggyògyítjàk javulna a bőröm àllapota.
Amùgy milyen kezelést ajànlanàtok PCOS betegnek?
Előre is köszönöm!! :)
21L
Sziasztok! Huu jò sok infò:) akkor az elejèn kezdve: a hajam hullik, de normàlis mennyiség, ami mindenkinek, a ciklusom pàr hònapja vàltozott/ most rövidebb és erősebb/, a szőrösödés is jelen van, a nyakamon vannak komolyabb pattik, amit hiàba tisztíttatok ki màsnapra megint van egy ùjabb és hegesednek/ innen jutott eszébe a dokinak a PCOS/.
Szòval, ha jòl értem, azért alakul ki ez, mert rosszul tàplàlkoztam?? Laktòz érzékeny vagyok, ez befolyàsolja? /tartom a diétàt és ha mégis eszek akkor laktâzt szedek/.
Akkor gyògyszer nincs és étrendemen kell vàltoztatni?
A ciszta pedig felszívòdik vagy kell vele tenni vmit?
Köszönöm a segítségeteket!!:)
A másik válaszoló nagy paleó-fan, szerinte MINDEN betegségre az a megoldás.
A saját véleményem pedig az, hogy első körben azt kellene kideríteni, hogy van-e egyáltalán PCOS-ed vagy nincs.
Ehhez mondjuk kellene egy hüvelyi UH vizsgálat és egy hormonvizsgálat, egy nőgyógyász el tudja intézni mindkettőt.
A kezelésről meg azután érdemes beszélni, ha már biztos a diagnózis. És nem igaz, hogy semmivel nem kezelik/nem tudják kezelni.
Az utolsó kommentjével egyetértek.
Ki kell vizsgálni, ahogy írja.
Csak a hagyományos kezeléssel nem értek egyet, de erről is elég annyit tudni, hogy ha az orvos által ajánlott kezelés nem jön be, akkor az még semmit nem jelent, csak jobb megoldást kell keresni - és van ilyen.
Màr kértem időpontot, de sajnos vidéken lassabban mennek az eü dolgok, mondjuk lehet Pesten is...na szòval 2 hònapot kell vàrnom, hogy mehessek a laborba és addig megesz az ideg, hogy most van-e bajom:/
Ez a Paleo mòdszer mond vmit a spontàn kelloidròl? Mert hiâba kezelnek nem mùlik el és lassan de biztosan nő a többi heg:/
Nem tudok róla.
Ha genetikailag öröklődő, akkor nem hiszem. Azonban ha valójában ez is valamilyen gyulladásos típusú betegség, ilyen ok húzódik a hátterében, akkor elméletileg javulhat.
Maradnék annyiban, hogy nem tudom.
Eleve nem sok infót találtam a betegségről, azt sem, hogy autoimmun lenne.. De a nagyon ismeretlen, nem külső fertőzés eredetű betegségeknél mindig meg lehet próbálni, hogy autoimmun típusú civilizációs betegségnek kezeljük. Csak ez a bőrprobléma ritának tűnik ahhoz, hogy valóban étkezéssel összefüggő civilizációs betegség legyen, szerintem.
Igen, elég ritka. Vannak kezelések, amik több-kevesebb sikerrel bejönnek, de nekem sajnos egyik se javított a helyzeten:/
Ezért màr minden véleményt elolvasok/meghallgatok:)
Köszönöm!!
Sziasztok! Megvan az ítélet. Enyhe PCO de kér még több endokrinològiai vizsgàlatokat is.
Szòval ti mit ajànlotok? A neten a szénhidràt kerülésen kívül megoszlanak a vélemények...
Előre is köszönöm!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!