Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS betegek! Nektek van...

PCOS betegek! Nektek van valami bőrproblémátok?

Figyelt kérdés

Spontàn kelloiddal kezelnek 7 éve. A mostani orvos gyanakszik, hogy PCOS-s vagyok és ha azt meggyògyítjàk javulna a bőröm àllapota.

Amùgy milyen kezelést ajànlanàtok PCOS betegnek?

Előre is köszönöm!! :)

21L

2014. dec. 13. 22:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szia!

A pcos-t hagyományos orvosi módszerekkel nem szokták gyógyítani.

Egy étrendet szoktak ajánlani rá, ami viszont nem túl eredményes.

Azonban ha a pcos-re civilizációs betegségként tekintesz, gyulladásos betegségekre amik az áteresztő bél szindrómával, a mostani táplálkozási szokásokkal függenek össze, akkor meggyógyítható tiszta étkezéssel. Nem kell túlterhelni a testedet szénhidrátokkal, növényi toxinokkal.. tej- és gluténmentes étrend nagyon sokat tud segíteni.

Sok-sok zöldség mind nagyon jó étel, húsfélék, állati belsőségek. Sajnos a kenyérfélék, tejtermékek nem túl szerencsések a legtöbb ember számára, ahogyan az édességek sem.

2014. dec. 14. 08:09
 2/17 anonim ***** válasza:

Látom az első aztán nagyon "jártas" a dologban. Mindegy, inkább nem is idegesítem fel magam rajta:DD

A keloid nem tipikus jele a PCOS-nek, nem értem, hogy miért épp arra gondol a dokid. Van egyéb tüneted? Acne? Hajhullás? Rendszertelen vérzés? Teherbeesési képtelenség? Volt-e valaha hüvelyi UH-d?

2014. dec. 14. 10:35
 3/17 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Fokozott szőrösödés? Főleg olyan helyeken, ami ált. férfiakra jellemző? (Szakállrész, mellkas)?
2014. dec. 14. 10:37
 4/17 anonim ***** válasza:

Igen, az első meglehetősen járatos a dolgokban, azért írt.

Nyilván okkal gyanakszik az orvosa PCOS-re, nem olyan ritka betegség, hogy ne fordulhatna elő. Viszont általában félrekezelt betegség, mert még mindig nem képes elfogadni az orvosok többsége ennek a betegségnek az okát. Bár ez sok betegségre igaz.

2014. dec. 14. 10:50
 5/17 anonim ***** válasza:

Olyan járatos vagy? Igen? Akkor sorold már fel nekem kérlek a PCOS kritériumait. Tudod egyáltalán milyen betegség ez?

És szerinted mégis mi a betegség oka?

2014. dec. 14. 10:55
 6/17 anonim ***** válasza:

Civilizációs betegség, a mai teljesen értelmetlen életmód, táplálkozás az oka (aki máshogy véli, mert van ilyen az nem fogja tudni meggyógyítani).

Kritériumai közül az előbb írtál le pár tipikus tünetet. Egyébként olvasd le a webbeteg.hu-n a betegség kritériumait. Engem nem a tünetek érdekelnek, hanem a valódi okok és a gyógyulás belőle.

2014. dec. 14. 10:59
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell elolvasnom a kritériumait, ugyanis tisztában vagyok vele. Egy "pár" cikket elolvastam már a betegséggel kapcsolatban, tekintve, hogy ez a szakdolgozatom témája. Te viszont elolvastad a tények és tévhitek oldalt, meg Szendi könyvét, és azt hiszed, hogy rögtön orvos és táplálkozástudományi szakember is vagy egyben.
2014. dec. 14. 11:12
 8/17 anonim ***** válasza:

Te szintén elolvastál valami, és azt hiszed, hogy egy szakdolgozat miatt valamihez értesz.

Nos, nekem nem degradáló ugyan olyan embernek lenni mint te, én elfogadom, hogy tévedhetek.

Neked milyen érzés olyan embernek lenni mint én, nem menekülhetsz a tény elől: tévedhetsz.

2014. dec. 14. 11:25
 9/17 anonim ***** válasza:
Veled ellentétben én nem állítottam azt, hogy értek hozzá. Csak tisztában vagyok olyan valód eredményekkel, amivel te jó eséllyel nem vagy tisztában.
2014. dec. 14. 11:35
 10/17 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel.. honnan tudnád, hogy én mikkel vagyok tisztában..?

Én csak felhívtam a figyelmét egy olyan részletre, amire általában elfelejtik felhívni a betegek figyelmét. Ha nem tetszik, nyugodtan verj meg, de fölöslegesen ne köss belém ;)

2014. dec. 14. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!