Merjem szedni a gyógyszert?
Tegnap voltam nőgyógyásznál. Ezt a fogamzásgátlót kaptam: Altroralle 3 mg. Állítólag valami új gyógyszer.
A betegtájékoztatóban olvastam, hogy Crohn-betegség mellett nem szabad nagyon szedni. Mondtam az orvosnak, hogy beteg vagyok és mégis felírta. Mellesleg a placebóba laktóz van, amire szintén allergiás vagyok. Tudom ezt nem muszáj szedni.
Kérdés: merjem szedni vagy ne?
köszönöm!
a placebóba csak laktóz van!
igen mondtam neki, és felírta, a tájékoztatóban is az van, hogy felügyelet mellett szabad csak szedni.
Mindenesetre kipróbálom, a placebót nem kötelező szedni.
Természetesen fogamzásgátlásra kell :)
köszi :)
Crohn-betegségben nem csak az Altforalle-t, hanem semmilyen hormonális fogamzásgátló tablettát nem ajánlatos szedni. A Crohn-betegek bélnyálkahártyáján ugyanis a gyógyszer felszívódása (és bél-máj körforgása) kisebb mértékű lehet, így tabletta nem nyújt maximális védelmet, tehát mellette szükséges kiegészítő védekezés is. Persze nagyobb fokú a biztonság, ha szeded, mint nélküle, de kizárólagos védekezésre nem alkalmazhatod sajnos. Ezenkívül olvastam már olyan tudományos cikket is, amiben szignifikáns párhuzamot mutattak ki a Crohn-betegek tüneteinek rosszabbodása és az ösztrogénszedés között. Egy szó mint száz: én nem javaslom, hogy ezt vagy más fogamzásgátlót szedj. Viszont ha már elkezdted, ezt a ciklust már mindenképp fejezd be, különben egy időre felborulhat a hormonháztartásod, ami sokféle panasszal járhat.
egy gyógyszerész
utolsónak nagyon szépen köszönöm!
én se szeretném szedni, viszont az óvszer nálunk nem működik :/ eddig egy olyat se találtam ami közbe ne érezném, hogy ott van :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!