S. O. S. ez normális? Bővebben lent
Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok.Nemrég voltam endokrinológián a túlzott szőrösödés miatt,valószínűleg PCO-m van,bár még nem biztos,mert csütörtökön jön meg a vérvétel eredménye.Anyukám is elég erős szőrzetű,ő is PCO-S,és a mamám is egy szőrös-típus.Nekem szőrös a hasam,derekam,hátam is elég erőteljesen.Bajuszom van a szám felett,pajeszom van ami bőven a fülem alá ér,sötét pihés arcom,az orregyemen is vannak sötétebb pihék,a homlokom is.Az államon szőkés pihék vannak,de nemrég feltűntek hosszabbabb szőke szőrszálak is.Anyukám,apukám szerint ez normális,csak pihék,de szerintem nem az,és nagyon aggódom.A lábam is tiszta szőrös,karom is,kézfejem is (bár a karomat epillálom.)Elég mediterrán típus vagyok,a sötét haj,szem,szempilla,szemöldök,vannak olasz felmenőim.Szüleim eleinte azt mondták,hogy a kamaszkor miatt van,ingadoznak a hormonjaim,majd elmúlik,csak átmeneti ez az egész állapot.Ez előfordulhat szerintetek?Ebben reménykedem,bár kötve hiszem.PCOS-ra utaló jel még a rendszertelen menstruáció is.15 hónapja jött meg,volP,hogy kb. majdnem félévig kimaradt,de nemrég egy hónapon belül 2-szer is megjött.Elég zsíros a bőröm is,bár ez tényleg betudható a kamaszkornak,de lehet a PCO jele is.Elég sok édességet eszem,bár ez nem látszik rajtam,mert vékony vagyok.Lehet,hogy ez okozza a bajt?Nem sportolok,de a mindennapos tesi miatt elég sokat mozgok.Nagyon aggódom,nem akarok majomemberként élni.Szívesen beszélgetnék hasonló korú lányokkal,akik hasonló problémától szenvednek.Köszönöm előre is a válaszokat!2014. okt. 11. 10:06
1/1 anonim válasza:
Szia. Hasonló kerdeseim voltak a Te korodban :-) írtam privit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!