Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 17 évesen ugye nem vihet el...

17 évesen ugye nem vihet el anyám nőgyógyászhoz, ha nem egyezem bele?

Figyelt kérdés
2014. okt. 2. 19:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát ez tényleg kellemetlen. Én 20 évesen jártam először nőgyógyásznál, egy másik szakorvos küldött általános vizsgálat miatt, mert komoly emésztőrendszeri gondjaim voltak.

Én magánorvoshoz mentem, elmondtam, hogy mi miatt jöttem és hogy még nem volt együttlétem. Sok mindent megvizsgálni nem tudott, ultrahanggal megnézett, és egy ujjal vizsgálta meg a hüvelyem. Fájni nem fájt, de kellemetlen volt, meg ideges voltam. Akkor nem mertem szólni pl. a menstruációs görcseimről, cikinek éreztem.

De a dokim is azt mondta, hogy az első együttlétem után keressem fel, hogy csináljon egy rákszűrést.

Viszont ha molesztáltak, nagyon meg tudlak érteni. Engem lassan egy éve erőszakoltak meg, és szűz voltam. Nehezen vettem rá magam, hogy orvoshoz menjek, de mivel féltem, hogy valami nemi betegséget kaptam el, így bejelentkeztem egy vizsgálatra. Amikor elmeséltem, mi történt velem, nagyon kedvesek és empatikusak voltak velem, és ezt már nem magánrendelésen csináltam, hanem csak a körzeti rendelésen, mert ugye nem volt türelmem egy hetet várni egy magánrendelésre... Bízz az orvosokban, és olyanhoz menj, akit szimpatikusnak találsz.

2014. okt. 4. 10:34
 12/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm! Ha tényleg lesz okom elmenni, mindenképpen olyat keresek majd, akiben meg tudok bízni! És ez biztos, hogy nem anyám orvosa.
2014. okt. 4. 13:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Javaslom a női orvost először mindenképpen.
2014. okt. 5. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!