Azokhoz szólna a kérdésem, akiknek 10-11 éves korában jött meg először. Ti hogy éltétek meg az első menstruációt?
10 és fél éves korom óta menstruálok. Anyukám és nővérem már előtte felvilágosítottak ezekről a dolgokról, emlékszem pont húsvét volt, mikor először megjött. Előző nap fájt a hasam már, de a pudingra fogtam, amit akkor ettem, hogy biztos nem esett jól, aztán másnap elmentem pisilni és teli volt barnás folyással és kevés vérrel a fehérneműm, akkor szóltam anyukámnak, kérdeztem tőle, hogy ez most AZ? Mire ő mondta, hogy igen, ez az, adott betétet, megmutatta, hogy hol van a fürdőszobában és hogy mostantól onnan használjak, ha szükség van rá.
Igazából nem ért váratlanul, a kellemetlen az volt, hogy hosszú évekig kínlódtam ilyenkor a nagyon erős hasi görcsökkel. De ez szerencsére már megszűnt.
De egy 10-11 éves már kamasz,egy 10 évesnek már nő a cicije,sőt akár 8 évesen már megduzzadhat a mellbimbó,ami már azt jelzi hogy nő a cici,10 évesen már sok lánynak van némi fanszőre is.11 évesen meg tuti van cicije és fanszőre a lányoknak.
11-12 évesen korban jön meg most már a mensi gyakran.EGy 11-12 éves már nem olyan kislány,ha csak nem úgy beszélnek vele és kényeztetik mint egy 8-9 évest.
11 évesen jött meg,anyu már 9-10 évesen beszélt nekem a mensiről,mit kell csinálni,tehát nem ijjedtem meg,mamánál jött meg és az volt a szerencsém hogy volt betét nála,pedig ő már rég nem használt,tudtam mit kell csinálni:-)
Nekem nem volt ez tragédia,mert a nővé válást jelezte és az osztályba az érezte cikin magát akinek nem akart megjönnie,mert az fejlettlenebb volt mint a többiek.
Ez nálunk olyan volt mint amikor a fiúk azt várják legyen fanszőrük.Mert milyen ciki ha kopasz még a kukac.Ezt másképp nem tudom elmagyarázni.
8 évesen meg már nőtt a cicim és egy csomó lánynak meg volt duzzadva a melle.Ez nem volt valami drasztikus érzés.
Jó az is igaz hogy az akkori kis gyerekek igen talpraesettek voltak,nem kényeztették úgy el őket mint ma.Első osztályba elvitte őket párszor a szülő,aztán mentek egyedül,volt lakás kulcs aztán haza mentek.Ha megkérték fuss le tejért,megvette.10-11 évesen már kötözte a saját tankönyvét,10-11 évesen már porszívozott.8-9 évesen mosogatott,ha kellett szendvicset is leváta,elkészítette.Önállóbbak voltak.
Az sem jó ami ma van hogy úgy beszélnek hozzájuk mint valami dedos ovisokhoz és mindent megcsinálnak helyettük.Nem jó hogy a 3-400 m-re lévő suliba mint a csecsemőket 10 éveseket még kísérgetnek és ha végre egyedül megy a gyerek suliba akkor hőst csinálnak belőle,de segíteni nem akarnak,de a tablett,meg mobil az kell nekik.
Önálóbbak voltak,most is van akik önállóak,kénytelenek mert a szülőknek munkába kell akár 6 órára menni és nincs aki a gyerekre vigyázzon,nincs nagyszülő a közelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!