Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon megijedtem, mi lehet ez?

Nagyon megijedtem, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20/L vagyok és 2-3 napja erős barna folyásom van. Soha nem volt még ilyen, nőgyógyászhoz majd csak szeptemberben tudok elmenni. Nagyon megijedtem amikor megláttam, de reméltem, hogy elmúlik. Ez volt 2 napja, de azóta ugyanúgy maradt a helyzet. Semmit nem érzek, nem fájt a hasam, nem érzek semmit. Nem köthető össze a menstruációval sem, ugyanis még bő 2 hét hátra van (vagy több). Terhes sem vagyok, ugyanis a nyáron szinte nem is találkozom a barátommal, úgyhogy ezt teljesen kizárhatom! Nagyon meg vagyok ijedve és nem tudom mit lehet tenni ez ellen? Neten utána olvastam, de annyi mindentől lehetséges.... ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, hátha valaki(k) már került(ek) hasonló helyzetbe.

Előre is köszönöm!!!!

2014. aug. 19. 20:21
1 2
 1/15 anonim válasza:
49%
én nőgyógyász vagyok és már találkoztam hasonlóval. Fogyasztott olyan ételt amibe sok volt a fehérje? mert ha igen akkor ez annak köszönhető hiszen a sok fehérjét a test ki akarja dobni magából. Javaslom ne fogyasszon olyan dolgot amibe tej van max 1 héten 1x és ezt 1 hónapig
2014. aug. 19. 20:34
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Úgy nőgyógyász ez, mint én Victoria Beckham. :D Lehet peteéréstől is, ha félidőben vagy, akkor az pont időszerű is.
2014. aug. 19. 20:37
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Nekem méhszájsebtől csinálja ezt. (az meg lehet szülés után, de fertőzésből megmaradva is, ha nem vészes, nem kezelik.)

Ma voltam orvosnál vele, megnézte, azt mondta kezelést nem igényel, de azért a Rutascorbint javasolta.

2014. aug. 19. 20:42
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kicsit megnyugtattatok!

De azért még mindig félek :/ Akkor ez a szín tulajdonképpen vértől van?

2014. aug. 19. 22:10
 5/15 anonim ***** válasza:

Igen. Gyenge vérzés, mert mire kiér, megalvad. Van, akinek ovulációkor is csinál ilyet, hormonális oka is lehet, komolyabb oka is lehet sajnos, meg amit már írtam.

(Nekem szülésig pl. soha az életben nem volt ilyenem, azóta meg van és lehet, nem is a szülés, hanem egy fertőzés következménye lett, nem tudni, csak hogy mitől van és nincs teendő.)

Jó, ha orvos megnéz minél előbb, akkor nyugodj meg teljesen csak, ha már tudod az okát.

2014. aug. 19. 22:23
 6/15 A kérdező kommentje:
És ahhoz lehet köze, hogy petefészek cisztám van? Soha nem jön meg időben és volt már róla szó, hogy hormonális zavarok is vannak. Fogamzásgátlót nem szedek.
2014. aug. 19. 22:51
 7/15 anonim ***** válasza:

Lehet köze, igen. De nem értek hozzá, orvos fogja tudni.

Megjegyzem, nekem sem jön meg, van hogy 2-3 hónapot is kihagy és nem találtak rá okot. A gyerek is gyakorlatilag spontán jött össze, hormonokkal sem volt baj, megnéztek,amit lehetett. Viszont ehhez kell az orvosi vizsgálat és hogy elkezdje majd kivizsgálni.

Szerintem, ameddig barna és viszonylag kevés, nem fáj semmi, tehát csak "pecsétel", addig ne rohanj kórházba, de mindenképpen járj utána, amint tudsz.

2014. aug. 20. 08:47
 8/15 A kérdező kommentje:
És a cisztáknak mi köze lehet hozzá? Nekem PCOS-em van, egy hormonális betegség ha így érthetőbb, magyarul nem lehet eltüntetni és nincs rá gyógyszer sem.
2014. aug. 20. 11:03
 9/15 anonim ***** válasza:

Találtam egy választ itt gyakorin, kimondottan a PCOS alatti barna folyásról. Szerintem nem kizárt, hogy ez lehet az oka. Mindenesetre szerintem biztos van köze a betegséghez, a hormonok sajnos nagyon csúnyán össze tudják kavarni a dolgokat, én is tapasztalom.

"A barna folyásról pedig:

Normálisan úgy néz ki a ciklus, hogy ugye a menzesszel kezdődik, majd elkezd vastagodni a méhnyálkahártya, középidőben megérik egy petesejt, a második felében tovább vastagodik a méhnyálkahártya, majd ha nem történik megtermékenyítés, akkor leválik és ismét megjön a menzesz.

Ahhoz, hogy ez így működjön, hormonok finoman hangolt összjátéka szükséges. PCOS-ben felborulnak a hormonok, nem történik meg a peteérés, hanem az egész ciklus alatt olyan hormon termelődik, mint normálisan a ciklus első részében. Egy idő után ez a hormonszint nem elég ahhoz, hogy fenntartsa a megvastagodott nyálkahártyát, és elkezd leválni. Ilyenkor akár több héten keresztül is pecsételő vérzés lehet."

2014. aug. 20. 11:19
 10/15 anonim ***** válasza:

PCOS-re nem tanácsolták a szénhidrát csökkentett diétát?

Nekem nincs cisztás problémám (vagy amikor ézték, nem láttak semmit épp), de a diéta és a mastodynon a ciklusaimat rendezte egy időre.

2014. aug. 20. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!