Ma voltam először nőgyógyásznál, mi mit jelent?
Ezeket írták a vizsgálati lapomra:
Bv: Kp. tág vag., portio hátul, R-nagy uterus rfv.-ben szabad mobilis környezete szabad.
Gynec. UH: Rendes nagy, homogén uterus. Endometrium vast.: 6 mm. Az adnexumok területén kóros képlet nem található. Szabad hasűri folyadék nincs. A hólyag norm. konturu. A gáttájék szabad.
Bocsánat a kérdésért, analfabéta vagyok ehhez :)
szia!
Én csak annyit tudok írni, hogy minden oké veled. Majd részletesebben biztos kitárgyalja valaki :).
Egyedül a tág vaginához tudok írni annyit, hogy lazák a hüvely izmai. Az én lapomra is ezt szokták írni. Szülés után kinyúlhat nagyon, érdemes tornával feszesíteni!
Hol voltál vizsgálaton? SZTK?
Az "uterus" a méh
Kb.:
Közepesen tág vagina, méhnyak hátul, rendes nagy méh hátrahajló helyzetben (a legtöbb nőnek ilyen), mozdítható, a környezetében sincs semmi rossz dolog (ez a gyulladásoktól, hegesedésektől mentes környezetre utal).
Nőgyógyászati UH: rendes nagy homogén méh (nem látszik benne semmi) méhnyálkahártya vastagsága 6mm, méhfüggelékeknél sem látszik semmi kóros, nincs a hasüregben folyadék (ez is gyulladásra utalna) a hólyag és a gáttájék is normális.
Tökéletes lelet.
Volt valami panaszod, hogy hüvelyi UH-t is csináltak?
A lelet amügy mindent rendben talált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!