Anyu nögyógyászhoz akar vinni?! 13/L
Szerintem ezt újra meg kéne beszélned anyukáddal. Jobb lenne gyermek (tini) nőgyógyászatra vinni Téged, ha mindenáron nőgyógyászhoz akar vinni...
A hormonális problémák endokrinológusra tartoznak!
A sok pattanás szerintem inkább bőrgyógyászra, igaz a mögött a kamaszkori hormonok vannak. Úgy gondolom anyukád hormonvizsgálatot akar kérni a nőgyógyásztól, csak az a baj, hogy a nőgyógyászok többsége a hormonális problémákat általában fogamzásgátlóval elintézi és nem néz rendesen a probléma után.
A Te korodban nem lenne szerencsés belenyúlni a hormonrendszerbe - ha csak orvosilag (konkrétan endokrinológiailag) nincs nyomós oka -, hiszen ilyenkor nagyon érzékeny a hormonális rendszer egyensúlya.
A lényeg:
- ha hormonális problémára gyanakodtok akkor endokrinológus
- ha "csak" a pattanásokkal van baj akkor bőrgyógyászat
Szerintem a felnőtt nőgyógyászat nem túl szerencsés választás.
Az utolsó kettőnek igaza van, pattanásokkal első körben bőrgyógyászhoz kell menni, ez az ő szakterülete. Ha hormonokkal van a gond, akkor majd beutal endokrinológiára.
Nőgyógyászokkal az a legnagyobb baj, hogy simán elintéznek mindent fogamzásgátlóval, a kiváltó okokat meg nem is keresik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!