Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Melyik egészségesebb, ha...

Melyik egészségesebb, ha hagyom lazán magam és úgy pisilek vagy ha rásegítek ésnyomom, hogy hamarabb kiürüljön?

Figyelt kérdés
Lehet butaságot kérdezek, de anyukámmal ezen vitáztunk valamelyik nap, hogy a nyomás vajon erősíti e az izmot vagy pont hogy attól lesz majd vizelettartási probléma.
2010. jan. 8. 07:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindegy, ami nem tesz jót, ha közben néha megállitod a psislést.
2010. jan. 8. 08:02
 2/3 anonim ***** válasza:
75%
Hát, szerintem nem jó erőltetni (nekem már volt, hogy fájt emiatt). Azzal lehet erősíteni az izmot, ha visszatartod, illetve ha a későbbiekben is néha tornáztatod ugyanazt az izmot (ez a Kegel-gyakorlat), amelyet a vizeletvisszatartásnál is használsz. Az majd tényleg segíthet később.
2010. jan. 8. 08:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
a vizeletet visszatartani közben tényleg nem szabad, bár sok helyen én is ezt a gyakorlatot hallottam az izmok megerősítésére, de tévesen. ugyanis a sokszori visszatartás során a vizelet nem ürül majd ki teljesen, nagyon kevés lappangó vizelet maradhat vissza, ami gyulladáshoz, fertőzéshez vezethet. aki szakszerűen oktatja az intim izmok tornáztatását az ezt is tudja és elmondja! bocs az offért kedves kérdező.
2010. jan. 8. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!