Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kötelezhetnek egy 18 éven...

Kötelezhetnek egy 18 éven aluli lányt a nem kívánt terhesség megtartására?

Figyelt kérdés

Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy ne kezdjenek el szitkozódni vagy " ha nem tudtál védekezni, mert hülye pcsa vagy akkor megérdemled" szöveggel jönni.Vagy azzal,hogy kislány ne szexeljen.. (igaz is!!) de 4 hónap múlva már 18 éves leszek. Igen is védekeztünk minden egyes alkalommal és hónapokig semmi baj nem volt de 3 hete megtörtént a baleset.. elszakadt az óvszer. Még egyáltalán nem is biztos,hogy baj van mert az eset után 4 órával már be is vettem az esemény utáni tablettát és kb 10 nap múlva kell megjönnie. Csupán tájékozódni szeretnék,hogy ha ne adja Isten baj van akkor elvetethetem vagy kötelez az állam,hogy megtartsam? Nem vagyok szívtelen, de céljaim vannak az életben, tanulni szeretnék és egy véletlen baleset miatt nem szeretném az életem tönkre tenni :S

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!

2014. júl. 9. 11:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
28%
Ne izgulj, szinte kizárt hogy terhes legyél!!!
2014. júl. 9. 13:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Az esemény utáni tabletta hatékonysága csak ~80%-os, úgyhogy igenis lehet terhes, bár kevés az esélye rá.

Kérdező, 12 héten belül elvetetheted, a 12 hetet nem a szextől, hanem az előtte lévő menzesztől számítják. Úgy tudom, hogy a szülői beleegyezés is megúszható valamiféle bírósági engedéllyel, de nem vagyok teljesen biztos benne. Ugyanakkor ha 18 vagy lassan, gondolom elég felnőtt vagy hozzá, hogy a szüleid elé állj, ha baj van. Szurkolok neked, remélem nem lesz gond!

2014. júl. 9. 13:14
 13/13 A kérdező kommentje:
Édesanyám tud a dologról vele mentem esemény utáni tablettáért, szóval ha esetleg baj van ( ne adj Isten) akkor anyukám mellettem áll. Édesapám más tészta.. :/ Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ és a normális hangnemet! :) Remélem én is,hogy nem lesz baj :)
2014. júl. 9. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!