Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelezhetnek-e rá, hogy...

Kötelezhetnek-e rá, hogy terhesség alatt menjek fogorvoshoz? Amikor én nem akarok, mert félek! Nagyon stresszes lennék! 9 hetes manós.

Figyelt kérdés
2008. nov. 13. 11:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom,hogy kötelezhetnek-e rá,de engem küldtek fogorvoshoz,belgyógyászhoz.

A fogorvos ráírta a lapomra,hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat,amik nem voltak hibátlanok,de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.

2008. nov. 13. 11:13
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem kötelező,csak ajánlott elmenni. Én is voltam, de már amikor az időpontot kértem, mondtam neki hogy kismama vagyok, és csak egy ellenőrzést szeretnék és egy pecsétet a kiskönyvbe hogy voltam ellenőrzésen. Nem is csinált semmit, mert nem engedtem, beírta a könyvembe, hogy kezelése javasolt és ennyi volt. Próbáld meg így.

38 hetes kismama

2008. nov. 13. 11:14
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is mondogatja a védőnő hogy menjek, de nekem sem akaródzik a dolog, pedig én már 23 hetes vagyok. Szerintem nem kötelezhet rá, mindenki magáért felelős.
2008. nov. 13. 11:14
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

kötelezni nem fognak rá, de érdemes. és valószínüleg a doki, de a védőnő mindenképp fogja mondani.

azt mondták, közhely, de igaz: egy gyerek, egy fog. Lehet hogy a terhesség alatt nem fog mutatkozni a romlás, de akkor a szoptatás alatt mindenképpen.

Én elmentem, pedig nem volt semmi bajom, adott egy védőkrémet rá, hogy ezután se szuvasodjon.

29 hetes

2008. nov. 13. 11:16
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj el.Meglehet sokan támadnak majd ez miatt,de nem lenne jobb neked is ha épek lennének a fogaid?Én is rosázok tőle,de inkább elmegyek,mint szenvedjek ha megfájdulna!De ha végképp nem megy akkor csak hivd fel lehet e szó róla,hogy csak átnézi,mondd meg,hogy kismama vagy és kellene a pecsét.Sokra értékelik az őszinteséget.De hidd el csak romlani fognak a fogaid a terhesség alatt!
2008. nov. 13. 11:22
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Engem is (mint minden kismamát) küldtek, később ideiglenesre csinált egy tömést. Kb. a félidőnél elmentem a foghigiéniára, ahol egy tök jó kezelést kaptam a fogínyvérzésre, onnantól mintha elvágták volna...

Elmész, megmutatod és megkéred, hogy mielőtt bármit csinál, beszéljétek meg. Csak olyat csinálhat, amibe beleegyezel!

Üdv.

2008. nov. 13. 11:25
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is utálok fogorvoshoz járni, de muszáj volt elmenni, mert megfájdult. 2 hétig kezelték, volt minden: gyökérkezelés, fúrás, tömés stb.,de még ezek után is fájt, legalább 6-7 szem Panadolt bevettem ezalatt az idő alatt, de így is csak akkor amikor már nem bírtam a fájdalmat, és a végén, kihúzták, úgyhogy rám igaz, az egy baba egy fog mondás! :-)

Azt, hogy kötelezhetnek, nem hiszem, tőlem eddig még senki nem kérte se a belyógyász, se a fogorvosi pecsétet.

Boldog babavárást: 34 hetes kismama

2008. nov. 13. 11:30
 8/22 anonim ***** válasza:
58%

szia!

nem kötelezhetnek rá.

én nekem nagyon rosszak sajna a fogaim, kiskorom óta fogorvoshoz kell járnom, mert volt egy kis balesetem a bicilkivel. Aztán akihez jártam fogdoki még a jó fogaimat is elrontotta. Úgy hogy én teljes mértékben megértelek!!!

Most is van lyukas fogam, amit csak a szájsebészeten lehet eltávolítani. Arra meg nem merek válalkozni.

Az igazság az hogy nekem most kéne menni a 2. fogászati szűrésre, ki kellene húzni a fogam de félek hogy az injekció árt a kisbabámnak. A doki azt mondta, hogy csak az első 3 hónapban nem kellene injekciózni, utána lehet mert nem káros!

De szerintem meg igen mert a vérkeringésbe jutt be, akkor a babához is.

Én megpróbálom kibírni a szülésig. Utána meg go a dokihoz.

Ja! az első fogászati szűrésen nekem se csinált semmit, csak azt mondta, hogy kezelni kellene. A papíromra is azt írta:- kezelés alatt.

2008. nov. 13. 11:59
 9/22 anonim ***** válasza:
57%
Én se az első terhességem alatt se most nem megyek fogorvoshoz,meg ha nincsen panaszod ,gondolokitt arra nem fáj meg ilyesmi akkort fölösleges,én meg is montam a védőnőmnek ezt az eggyet ne kérje tőlem mert nincs az az ember aki rá tudna venni hogy el menjek,de azt monta nem kötelező!Szép babavárást.33hetes kismama.
2008. nov. 13. 12:03
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, te. Én is így voltam. :( Két terhesség alatt sem mertem elmenni, és meg is lett a következménye. Most hetente 2* járok fogorvoshoz, mert a többévnyi szoptatás teljesen tönkre tette a fogaimat. (Bár a fogorvos szerint semmi köze a szoptatásnak a fogak romlásához, de én kétlem)

De most már oda jutottam, hogy egyáltalán nem félek, mert rájöttem, hogy nincs mitől. Pedig nekem aztán volt már minden: több darabban kiszedett fog (nem is egy), szike, kauterizálás, szóval minden. Szerencsére nálunk a körzeti fogorvos egyben a szájsebész is, így nem kell külön szájsebészetre menni.

Én azt tudom neked tanácsolni, hogy menj el a fogorvoshoz, hidd el nem fog fájni. Először lehet, hogy félni fogsz, de nagy megkönnyebbülés lesz, amikor érzed, hogy tényleg nem fáj, majd kijössz az ajtón. Az a fog meg magától nem fog meggyógyulni.

Egyébként nem hiszem, hogy kötelezhetnek rá, hogy elmenj a fogorvoshoz, bár abban nem vagyok biztos, hogy az anyasági támogatást nem vonhatják meg, ha nagyon kukacoskodnak.

2008. nov. 13. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!