Kötelezhetnek-e rá, hogy terhesség alatt menjek fogorvoshoz? Amikor én nem akarok, mert félek! Nagyon stresszes lennék! 9 hetes manós.
Azt nem tudom,hogy kötelezhetnek-e rá,de engem küldtek fogorvoshoz,belgyógyászhoz.
A fogorvos ráírta a lapomra,hogy gócmentes.Ennyi volt az egész.Persze átnézte a fogaimat,amik nem voltak hibátlanok,de azokat ellátta a terhesség alatt.Persze én kértem.
Szia!
Nem kötelező,csak ajánlott elmenni. Én is voltam, de már amikor az időpontot kértem, mondtam neki hogy kismama vagyok, és csak egy ellenőrzést szeretnék és egy pecsétet a kiskönyvbe hogy voltam ellenőrzésen. Nem is csinált semmit, mert nem engedtem, beírta a könyvembe, hogy kezelése javasolt és ennyi volt. Próbáld meg így.
38 hetes kismama
kötelezni nem fognak rá, de érdemes. és valószínüleg a doki, de a védőnő mindenképp fogja mondani.
azt mondták, közhely, de igaz: egy gyerek, egy fog. Lehet hogy a terhesség alatt nem fog mutatkozni a romlás, de akkor a szoptatás alatt mindenképpen.
Én elmentem, pedig nem volt semmi bajom, adott egy védőkrémet rá, hogy ezután se szuvasodjon.
29 hetes
Szia! Engem is (mint minden kismamát) küldtek, később ideiglenesre csinált egy tömést. Kb. a félidőnél elmentem a foghigiéniára, ahol egy tök jó kezelést kaptam a fogínyvérzésre, onnantól mintha elvágták volna...
Elmész, megmutatod és megkéred, hogy mielőtt bármit csinál, beszéljétek meg. Csak olyat csinálhat, amibe beleegyezel!
Üdv.
Szia! Én is utálok fogorvoshoz járni, de muszáj volt elmenni, mert megfájdult. 2 hétig kezelték, volt minden: gyökérkezelés, fúrás, tömés stb.,de még ezek után is fájt, legalább 6-7 szem Panadolt bevettem ezalatt az idő alatt, de így is csak akkor amikor már nem bírtam a fájdalmat, és a végén, kihúzták, úgyhogy rám igaz, az egy baba egy fog mondás! :-)
Azt, hogy kötelezhetnek, nem hiszem, tőlem eddig még senki nem kérte se a belyógyász, se a fogorvosi pecsétet.
Boldog babavárást: 34 hetes kismama
szia!
nem kötelezhetnek rá.
én nekem nagyon rosszak sajna a fogaim, kiskorom óta fogorvoshoz kell járnom, mert volt egy kis balesetem a bicilkivel. Aztán akihez jártam fogdoki még a jó fogaimat is elrontotta. Úgy hogy én teljes mértékben megértelek!!!
Most is van lyukas fogam, amit csak a szájsebészeten lehet eltávolítani. Arra meg nem merek válalkozni.
Az igazság az hogy nekem most kéne menni a 2. fogászati szűrésre, ki kellene húzni a fogam de félek hogy az injekció árt a kisbabámnak. A doki azt mondta, hogy csak az első 3 hónapban nem kellene injekciózni, utána lehet mert nem káros!
De szerintem meg igen mert a vérkeringésbe jutt be, akkor a babához is.
Én megpróbálom kibírni a szülésig. Utána meg go a dokihoz.
Ja! az első fogászati szűrésen nekem se csinált semmit, csak azt mondta, hogy kezelni kellene. A papíromra is azt írta:- kezelés alatt.
Jajj, te. Én is így voltam. :( Két terhesség alatt sem mertem elmenni, és meg is lett a következménye. Most hetente 2* járok fogorvoshoz, mert a többévnyi szoptatás teljesen tönkre tette a fogaimat. (Bár a fogorvos szerint semmi köze a szoptatásnak a fogak romlásához, de én kétlem)
De most már oda jutottam, hogy egyáltalán nem félek, mert rájöttem, hogy nincs mitől. Pedig nekem aztán volt már minden: több darabban kiszedett fog (nem is egy), szike, kauterizálás, szóval minden. Szerencsére nálunk a körzeti fogorvos egyben a szájsebész is, így nem kell külön szájsebészetre menni.
Én azt tudom neked tanácsolni, hogy menj el a fogorvoshoz, hidd el nem fog fájni. Először lehet, hogy félni fogsz, de nagy megkönnyebbülés lesz, amikor érzed, hogy tényleg nem fáj, majd kijössz az ajtón. Az a fog meg magától nem fog meggyógyulni.
Egyébként nem hiszem, hogy kötelezhetnek rá, hogy elmenj a fogorvoshoz, bár abban nem vagyok biztos, hogy az anyasági támogatást nem vonhatják meg, ha nagyon kukacoskodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!