Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Először nőgyógyásznál, lenne...

Először nőgyógyásznál, lenne néhány kérdésem! Valaki?

Figyelt kérdés

Tudom, elég ciki, 23 éves vagyok, négy éve élek nemi életet, de még soha nem voltam nőgyógyásznál. Szeretnék elmenni egy vizsgálatra, de fogalmam sincs, hogy mi ennek a menete, milyen szűrések vannak, és sztk-s dokinál mi kerül pénzbe. (A magánra nincs sajnos.)

A problémáim:

- fehér folyás, de nincs szaga és nem viszketek, stb, egyszerűen csak sok, ez utalhat-e valamilyen betegségre?

- néha érzek szúró fájdalmat jobb oldalt, a petefészkemnél

- kissé pattanásos, mitesszeres az arcom, és szőrszálak jelentek meg a nyakamon (kb 6-7 fekete), elhízva nem vagyok, max 3-4 kg feleslegem van, de félek, hogy pcos-om van, vagy valamilyen hormonális betegség

- rákszűrést is szeretnék végeztetni

Szóval ha elmegyek, akkor soroljam fel a problémáimat ugyanígy? Milyen szűrések vannak és melyik ingyenes, mi kerül pénzbe? (És mennyi sacc/kb?)

Mensi után hány nappal lehet menni?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ja, még annyit, hogy egy férfival voltam eddig, és a páromnak is én voltam csak az életében.

2010. jan. 6. 14:03
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szia!

Ha sztk-s dokihoz mész, akkor az általa szükségesnek vélt vizsgálatok díjtalanok, így a rákszűrés is. A problémáidat ugyanígy mond el, és ne izgulj nem te vagy az egyetlen aki ilyen gondokkal küzd, de a diagnózist azt bízzuk az orvosra. Mensi után nyugodtan mehetsz már 2-3 nappal is.

2010. jan. 6. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Rákszűrést m. után 13-15 nappal lehet megcsináltatni. A többit meg elmondod a dokinak majd mond rá valamit. A rákszűrés után 1 hónapra el kell menni az orvoshoz az eredményért.
2010. jan. 6. 14:16
 3/11 anonim ***** válasza:

jól teszed, hogy elmész. sztk ingyenes.

fehér folyás azok alapján amit írtál szerintem normális, ez mindenkinek van, de azért kérdezd meg a dokit + a többiről is kérdezd meg.

amúgy egy öltözőfülkében levetkőzöl deréktól lefele, zokni maradhat. felülsz a vizsgálószékre, lábad beteszed abba a tartóba, és jól csússz előre, hogy a feneked már szinte a szélén legyen a széknek. lazulj el, ne feszítsd majd magad. a vizsgálat: kenetet vesz egy olyannal, ami hasonlít a fülpiszkálóhoz, csak sokkal hosszabb :)

rákszűréshez is vesz kenetet, évente 1 ingyenes.

és persze ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezd. mensi után ha már nincs semmi vérzés, mehetsz.

és ezentúl évente 1szer legalább menj el szűrésre, ha nincs semmi panasz akkor is

2010. jan. 6. 14:18
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Igen adokinak is felsorolod a problémád!!de tényleg mindent mondj el!!(nekem akkor szokott több lenni a fehérfolyásom ha felfázok)sztk-s dokinál nem kell fizetni(max hálapénz)mert a TB.állja a vizsgálatok költségeit!akkor menj dokihoz ha már teljesen elmult a mensid!A rákszürés is ingyenes!!!!(egy picit kellemetlen)szerintem mindenképp menj dokihoz mert23éves vagy és még nem volt rákszűrésed sem...nem árt ha megnéz egy doki!!!!!Lehet hogy csak te is felfáztál.. majd írd meg a tapasztalatod!!! Ne izgulj!!!!!!!nem vészes!!!!ha Debrecen környékén laksz tudok ajánlani nagyon jo dokit Debiben!!
2010. jan. 6. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:
ja, meg ujjal is megvizsgál. nem fáj semmi.
2010. jan. 6. 14:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Én legutóbb a mensi első napján voltam nála,hogy írja már fel a nuvaringet,erre azt mondja,hogy ő megcsinálja a rákszűrést is,mert 1 éve nem volt.Nem bánta,hogy megvolt,nekem persze tök kellemetlen volt.Amúgy rendesek,bátran mondj el neki mindent.
2010. jan. 6. 14:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Most pesten lakom, mert itt tanulok. Itt is elmehetek sztk-s rendelésre? Mert havonta-kéthavonta járok haza.
2010. jan. 6. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! :)
2010. jan. 6. 14:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze,ha él a TAJ kártyád,akkor igen.
2010. jan. 6. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
én is vidéki vagyok, és pestre járok sztk-ba. nem gond.
2010. jan. 6. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!