Mit tegyek? 9 év elteltével még mindig nem normális a menstruációm.
Nekem van egy olyan problémám, hogy még mindig nem állt be a menstruációm, pedig már 9 éve lesz lassan, hogy először megjött. Nem merek elmenni a dokihoz, mert eléggé szégyellős vagyok, meg anyukám azt mondja biztos hormonzavarom van és az doki is azt mondaná, hogy csak le kéne fogynom hogy normálisan beálljon, de a műtéteim óta egyszerűen nem mennek le a kilók. A másik dolog, hogy nálunk a szex tabu és ők még úgy tudják hogy szűz vagyok, és ha elmennék dokihoz akkor rájönnének, hogy nem.
Tényleg nem tudom hogy mit csináljak, még életemben nem voltam nőgyógyásznál és azt se tudom hogy anya hova jár, ha meg megkérdezném tőle akkor feltűnne neki.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Egy 19 éves lány
Pedig tessék elmenni dokihoz. A fogyási képtelenségnek is, a menstruáció zavarának is lehet oka, akár közös is (PCOS, pajzsmirigy...). Ezt meg KELL találni.
"A másik dolog, hogy nálunk a szex tabu és ők még úgy tudják hogy szűz vagyok, és ha elmennék dokihoz akkor rájönnének, hogy nem. "
Ugyan már honnan jönnének rá? Gondolod, hogy 19 éves létedre az orvos be fog számolni az anyukádnak?
(Másrészt azt gondolom, hogy tessék kiállni magadért. Ha 19 éves vagy, akkor merjél már az anyukád elé állni és megmondani, hogy nem vagy szűz... Felnőtt nő vagy, könyörgöm.)
A nőgyógyászt, akihez menned kell, a környéketeken lévő szakorvosi rendelőben vagy ha az nincs, akkor kórházban találod meg.
Egyszer már nézték a pajzsmirigyemet és nem volt vele probléma.
Az a gond hogy anyáék nagyon szigorúan neveltek/nevelnek engem meg a tesómat is. Ha elmondanám neki akkor nagyon kiakadna. Nagyon hisznek abba hogy házasság után szabad lefeküdni valakivel.... (Na ezt jól leírtam de remélem értitek
Kedves kérdező!
Ha van súlyfelesleged lehetséges, hogy fenn áll a PCOS (polycystas ovarium syndroma) gyanúja. Ha pattanásos vagy még eléggé, zsíros a bőröd és vannak plussz kilók, illetve rendszertelen akkor nem ártana, hogy egy nőgyógy tudjon róla (tapasztalat), mert ez a betegség nagyon jól kezelhető. Szánd rá magad, nem fogod megbánni. Valszeg az orvos megvizsgálja a petefészkeid, ha fennáll a gyanú, akkor felírat egy hormontabletta készítményt és elküld vele vérvételre, ahol kiderül, hogy a FSH, LH illetve progeszteron és ösztrogén mennyisége miként változik a szervezetedben. Azután meg jönni fog egyfajta "kúra", ami hatására simán ledobhatod a kilóidat. Szóval legalább a súlyfelesleg lelökése érdekében menj el. :) Ha nagyobb a súlyfelesleged, akkor a véredben a LDL (low density lipoprotein) nagyobb arányban fordul elő, amit köznyelven a rossz koleszterinnek neveznek, mivel nagyobb hányada zsír és nem fehérje (értelemszerűen a HDL vagy a VHDL a jó koleszteron, ami a high density lipoproten ill very high denstity lipoproteinnel felel meg). A koleszterinről meg szerintem elég rémtörténetet hallottál már. Sok szerencsét, drukkolok neked! Egyébiránt: szüleim hasonló beállítottságúak, szóval jobb ha elmész. Ne fázz rá!
Továbbra se tudom, hogy miből gondolod, hogy megtudják anyádék, hogy nem vagy szűz.
Szüzek is mehetnek nőgyógyászhoz.
3.
19 évesen szüznek lenni szerinted szinte elképzelhetetlen?
A női test fejlődése kb addigra fejeződik csak be, addig sajnos -mondhatjuk - merénylet a tested ellen a korai szexuális élet. Természetesen vannak "kultúrák" (afrikai törzsek, nálunk romák, stb), ahol már akár 10 évesen is elfogadható akár az erőszak is (pl. szülők eladják tevéért..) de nálunk ez civilizált családokban nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!