Praktikusabb a tampon egy táborban?
16 éves vagyok és 22.-étől táborba megyek. Elvileg vmikor akkor jönne meg és eddig betétet használtam de abban kényelmetlenül érzem magam. Milyen tampont vegyek? (még szűz vagyok) Arra gondoltam h mivel először használnám ezért elteszek betétet is a bőröndbe. Azok akik tampont használnak abban tényleg jobb lenni? És milyen gyakran kell cserélni? Ugye az o.b dobozan rajta van h hogyan kell feltenni?
Előre köszönöm a válaszokat!
16L
Én betétet csak éjszakára és akkor használok, amikor aznap nem megyek sehova - nyilván egy táborban nem így lesz. Északára maradhat a betét, ha úgy érzed, de nappalra nyugodtan használj tampont, sokkal kellemesebb, szabadabb, csak ne felejtsd el. Kezdj mini tamponnal, de ha nagyon erős a menstruációd akkor gyakran kell cserélgetned, de amúgy 4-6 óránként mindenképpen ki kell cserélni. Vegyél egy dobozzal, és még táborozás előtt olvasd el azt a papírt, ami benne van, mert mindent leírnak a felhelyezéstől kezdve a cserén keresztül egészen a betegségekig. ( Ne aggódj, ha megfelelően használod, nem lesz problémád. )
Ha bizonytalan vagy, akkor gyakorolhatod, hogy hogyan kell feltenned, ha nincs meg a menzeszed, akkor nem ajánlatos, de ha kensz rá vazelint/síkosítót, akkor kipróbálhatod, de ne hagyd bent pár percnél tovább.
Én betétet használok, tampont csak nagyon-nagyon ritkán, szóval lehet, hogy jobb, ha inkább az előttem szólókra hallgatsz. Eleinte egyáltalán nem tudtam normálisan feltenni a tampont - nem szivárgott ugyan, de szinte minden lépésnél éreztem és kényelmetlen volt. Persze lehet, hogy én vagyok a béna, de azóta sikerül csak jól feltenni, mióta elvesztettem a szüzességem. De azóta sem barátkoztam meg vele, sztem összesen nem használtam még el két doboznyi tampont.
28N
En imadom a tampont.Sokkal kenyelmesebb,es sztem taborba vigyel 2 dobozzal ( kinek mennyire eros.)
És hat igen, vannak olyasn lányok akik csak amikor elvesztik a szuzessrguket csak az utan tudjak felhejezni. De amugy az o.b.-ban benne van a hu.
Nincs gond a tamponnal, ha a feltételek adottak. Egy táborban a higiénia nem megfelelő általában, ezért én kizárólag az applikátoros tampont javasolnám! Ennél nem kell közvetlenül a tamponhoz nyúlni, mert az egy műanyag csőben van és feltenni is sokkal egyszerűbb. Van a tampaxnak és az ob-nak is ilyen változata, a tampax nekem jobb és egyszerűbb volt.
Betétet mindenképpen vigyél magaddal, mert éjjelre jobb azt használni, másrészt, ha valamiért nem sikerül a tampont feltenni, vagy kényelmetlen, akkor legyen alternatíva.
Tampont cserélni 3-4 óránként kell, hiába van a dobozon ennél hosszabb idő feltüntetve, a bacik el tudnak benne szaporodni. Ezért mindig a legkisebb méretet kell használni.
Kezdeni minivel érdemes, de azt tudni kell, hogy az erősebb napokon ez nagyon hamar megtelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!