Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi történik ha véletlenül 20...

Mi történik ha véletlenül 20 órán át bent marad a tampon?

Figyelt kérdés
Nyaralunk, és mostanában kellene megjönnie. Hosszú napumk volt,túra stb. és megelőzésre (nehogy hirtelen megjöjjön foltos legyen a ruham stb.) inkább betettem egy tampont. Ez kb reggel 9kor volt. De közben nem jött meg, és én teljesen megfeledkeztem róla. Amerikában vagyok (szóval kizárt itt hogy elmenjek nőgyógyászhoz) reggel 5kor arra keltem,hogy fáj a hasam (nem nagyon,csak kicsit. Az is lehet hogy nemsoká megjkn,mdrt mostansag kellene) es most vettem eszre. Azaz 20 orat volt bent. Mas tunetem nincsen (remelem nem kaptam Tss-t) de megijedtem. Lehet tőle ajom? Olvastam a TSS ről, tünetek közt irtak a piros foltokat es a hasfajast. de nyaralasnal amúgy is kicsit leégtem a napon,nem tudom megallapitani mitol vagyok piros...es a hasam is faj....ha nemlesz mas tunet,akkor megusztam?

2014. jún. 11. 12:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig mégiscsak el kéne menned orvoshoz, miért nem akarsz elmenni? Simán lehet tss is.
2014. jún. 11. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem a TSS (lehet, hogy hülyeséget írok nem szakértői vélemény) a menstruáció miatt alakul ki, ha az nincs, akkor csak bedugtál valamit a hüvelyedbe, ettől nem nagyon lehet szerintem baj.
2014. jún. 11. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

semmiképp nem tett jot, mert túlszárítja hüvelyt, amellett baciknak tökéletes táptalaj volt. ilyenkor jobb volna inkább egy betét, az annyira nem káros mint a tampon.

jó lenne orvoshoz fordulni!

"Tünetek, kórlefolyás

A betegség magas, 39-40 C fok körüli lázzal, elesettséggel, rosszulléttel hirtelen kezdődik. A vérnyomás gyorsan leesik, szédülés, ájulás fenyeget."

2014. jún. 11. 13:13
 4/6 Andizsuzsi ***** válasza:
37%
Senki sem fogja látatlanban megmondani, hogy van-e bajod, vagy nincs. De hogy a csudában tud 20 órán keresztül véletlenül bennmaradni egy tampont? Azért csak tisztálkodtál közben, nem?
2014. jún. 11. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz ötlet addig használni a tampont, amíg nincs meg még a vérzésed. Káros a hüvelyi nyálkahártyára már a felhelyezése is (mikrosérüléseket okoz), ha nincs megfelelően erős vérzés... Ilyenkor tessék inkább betétet rakni.

Emellett, a TSS-t én nem gondolom, bár a menstruáció nélkül is előfordulhat. ("TSS oka az ivarcsatorna Staphylococcus aureus (sztafilokokkusz aureusz) fertőzése. A baktérium, mely egyébként sokszor megtalálható a hüvelyben és az orrnyálkahártyán is, a hüvelyben felszaporodik, de nem terjed fel a méh üregébe. A helyi szaporodását a huzamos ideig fenntartott hüvelyi ún. barrier (ang., jelentése: gát) fogamzásgátlók és/vagy tampon használata segíti elő.") De az lázzal is jár, egy kis hasfájás miatt még nem kell azonnal arra gyanakodni. Viszont a hüvelyfal kiszáradása miatt akár bármilyen fertőzésed is kialakulhatott. Figyelj most oda magadra, és ha erős tünetet észlelsz, menj orvoshoz.

2014. jún. 11. 13:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Tudom hogy nem tesz jót, és ilyet nem is szoktam,de pont azért nem betétet használtam mert túrázgattunk 35 fokban (Texasban) és fürdőruha volt rajtunk. Igaz nem fürödtem így szerencsére. Orvoshoz itt azért nem megyek,mert itt teljesen más az egészségügyi rendszer. Legolcsóbban kb 70-80 ezer lenne egy vizsgálat :/ Ja és természetesen tisztálkodtam,csak a zsinór kicsit felcsúszott,és mivel félholtan fáradtan értünk haza,tusolás után le is feküdtem aludni. De mkst már sosem csinalol ilyet,csakis betét ha még nincs meg !
2014. jún. 11. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!